У Донецьк прибувають родичі загиблих у катастрофі ТУ-154

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 23.08.2006 13:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=753

У середу, 23 серпня, у Донецьк прибули перші родичі загиблих у катастрофі літака ТУ-154. В Україні скасовано раніше заплановані на цей день святкування з нагоди Дня державного прапора.

"За ніч звернулося 15 осіб, в тому числі 13 - по телефону і двоє приїхали, - повідомили в оперативному штабі з надання допомоги родичам потерпілих в авіакатастрофі.

За інформацією штабу, очікується приліт двох літаків з родичами загиблих. Третій літак, як запланлвано, прибуде з Краснодарського краю з 23-26 родичами загиблих. Людей, які приїхали, розмістять у готелях і будуть направляти на місце катастрофи після одержання дозволу від комісії з розслідування катастрофи.

Виліт іншого літака з родичами загиблих переноситься з 12:00 за московським часом. Це пов’язано з тим, що пасажири на даний рейс збираються з різних міст. Інформація про кількість пасажирів уточнюється.

Російський пасажирський літак Ту-154 потерпів катастрофу 45 км від Донецька. 22 серпня о 14:39 за київським часом лайнер пропав з екранів радарів. За попередніми даними, літак потрапив у зону сильної турбулентності. ТУ-154 належав авіакомпанії "Пулковські авіалінії" (RA-18155) і виконував рейс Анапа - Санкт-Петербург. На борту знаходилися 160 пасажирів і 10 членів екіпажу. Всі вони загинули.

В Україні скасовано раніше заплановані на середу святкування з нагоди Дня державного прапора. Президент Віктор Ющенко оголосив 23 серпня днем жалоби.

"Президент Ющенко підписав указ про оголошення 23 серпня днем жалоби у зв’язку з катастрофою пасажирського літака ТУ-154 авіакомпанії Пулковські авіалінії РФ, що трапилася 22 серпня поблизу села Новгородське Донецької області і призвела до значних людських жертв", - зазначили в прес-службі глави української держави.

Українська і російська комісії вже приступили до роботи на місці катастрофи. За словами глави української комісії, міністра транспорту і зв’язку Миколи Рудьковського, робота буде йти в тісному контакті.

В даний час на місці катастрофи російського літака працюють близько 140 російських рятувальників, повідомили в Південному регіональному центрі МНС Росії. Зокрема, сьогодні вранці до місця трагедії прибула група Південного регіонального центра МНС, яка відправилася напередодні з Ростова-на-Дону наземним шляхом. Крім того, ввечері 22 серпня в Донецьк прибув вертоліт Мі-8 з Ростова-на-Дону з десятьма рятувальниками, а також транспортний літак Іл-76, що доставив групу російських фахівців, необхідне устаткування і три аварійно-рятувальних автомобілі МНС.

З української сторони в районі падіння літака працюють 332 співробітники МНС, МВС, Служби безпеки України, МОЗ, "Укртелекому", а також 59 одиниць техніки. Зону надзвичайної ситуації оточено, розгорнуто оперативний штаб, польовий центр зв’язку, наметове містечко для рятувальників і родичів загиблих, освітлювальну мережу місця катастрофи. Місце авіакатастрофи розбито на сектори для пошуку чорних скриньок.

Крім того, на місце події прибуло близько 150 рятувальників і психологів із РФ. Не виключено, що родичів загиблих не повезуть на місце катастрофи, а впізнання буде проходити в морзі першої держлікарні Донецька.

За попередніми даними, причиною катастрофи могло стати влучення літака в зону сильної турбулентності. Таку версію висловили в Росаеронавігації. Відповідно до іншого припущення, ТУ-154 міг зайнятися в результаті влучення в нього блискавки, коли пролітав грозову хмару. Там стверджують, що версія теракту цілком відпадає. "На даний момент немає ніяких даних, які б свідчили про те, що на борту літака міг статися терористичний акт", - сказали в МНС РФ. У прес-службі додали, що повну картину того, що трапилося можна буде відновити тільки після того, як буде знайдено і розшифровано чорні скриньки.

На даний момент відомо, що екіпаж літака перед падінням запитував дозвіл на зміну курсу у зв’язку з грозою. Про це повідомив міністр транспорту і зв’язку України Микола Рудьковський. За його словами, українські диспетчери дозволили літаку пройти 20 км на схід від встановленого курсу.

На борту ТУ-154, крім росіян, знаходилися 5 іноземців

На борту літака ТУ-154 "Пулковських авіаліній", що розбився напередодні в Донецькій області України, знаходилися п’ятеро іноземних громадян.

Про це повідомляє заступник гендиректора з зовнішніх зв’язках авіакомпанії Василь Налетенко.

За попередніми даними, на борту лайнера, який летів рейсом Анапа - Санкт-Петербург, був один громадянин Нідерландів, два громадяни Німеччини, один - Франції і ще один - Фінляндії, зазначив Налетенко.

За його словами, консульства країн, громадяни яких, напевне, летіли в ТУ-154, попереджені і зараз вони перевіряють дану інформацію.

Точні відомості про пасажирів лайнера, що розбився, буде оголошено на конференції, яка відбудеться в аеропорту "Пулково" орієнтовно о 15:30 за московським часом, зазначив Василь Налетенко.

З росіян на борті ТУ-154 знаходилися в основному жителі Санкт-Петербурга, а також 22 жителі Норильська і три особи з Мурманська.

Знайдено "чорні скриньки " Ту-154

На місці падіння пасажирського авіалайнера Ту-154 у Донецькій області виявлено параметричний бортовий самописець.

Про це повідомив Перший канал російського телебачення з посиланням на відповідні заяви міністра транспорту Росії Ігоря Лєвітіна.

Зараз з’ясовується стан самописця і проводяться пошуки другої "чорної скриньки" - мовної.

Також стало відомо про виявлення другої чорної скриньки.

Кілька годин тому на місці падіння лайнера, який летів по маршруту Анапа - Санкт-Петербург, почалися пошукові роботи. До цього на площадці, де знаходяться уламки Ту-154, ніяких слідчих заходів не проводилося. Місце катастрофи, за словами фахівців, знаходилося в "замороженому стані".

Після першого засідання спільної україно-російської урядової комісії з розслідування обставин падіння літака, до роботи на місці катастрофи приступила група експертів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.