Учені розвінчали міф про пивний живіт

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 7.07.2009 12:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7530

Вчені дізналися, що, всупереч поширеній точці зору, вживання пива мало впливає на розмір живота.

Співробітники декількох дослідницьких інститутів Німеччини та Швеції у рамках Європейського проспективного дослідження раку, і харчування EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition) впродовж 8,5 років вивчали взаємозв'язок між споживанням пива і обхватом талії в порівнянні з обхватом стегон у 20 625 чоловік - 7 876 чоловіків і 12 749 жінок.

Виявилося, що у чоловіків, які споживають не менше одного літра пива на день, обхват талії збільшується на 17% частіше, ніж у інших. Однак, як показало введення поправки на зміну обхвату стегна, в основному це відбувається за рахунок пропорційного набору маси, а не переважного зростання живота.

У жінок залежність обхвату талії від споживання пива виявилася несуттєвою.

Зниження обсягів споживаного пива призводило до деякого зменшення розмірів живота, однак його не можна назвати статистично значущим.

Як пишуть автори дослідження в European Journal of Clinical Nutrition, результати їх роботи суперечать поширеному переконанню про специфічну дію пива на розміри живота.

Нагадаємо, недавнє опитування в Британії допомогло вченим встановити, що чоловіки додають у вазі під час вагітності своїх подруг і дружин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.