Луценко обурений безвідповідальністю гаранта і нікого не звільнятиме за його вказівками

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 7.07.2009 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7533

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко обурений звинуваченнями Президента України Віктора Ющенка на адресу Міністерства внутрішніх справ, які Глава держави висловив сьогодні під час колегії Генеральної прокуратури.

Про це Луценко повідомив сьогодні на прес-конференції.

"Я вважаю заяви вищого керівництва держави безвідповідальними. Міліція не без гріха, але кидати тінь на сотні тисяч чесних відданих працівників… є безвідповідальним… Я обурений такими заявами", - зазначив міністр.

Луценко також підкреслив, що важливо, щоб "система МВС не підривалася керівництвом держави".

Луценко не має наміру звільняти начальника Кіровоградського обласного управління МВС. "Відповідати мають ті, хто винен. Якщо буде встановлено, що начальник райвідділу не просто був на місці злочину, а й вбив людину, а таке може бути теоретично, тоді начальник обласного управління піде зі своєї посади", - сказав Луценко.

Він висловив переконання, що колишній народний депутат від БЮТ Віктор Лозінський, звинувачений у причетності до вбивства громадянина Валерія Олійника, знаходиться на території України. Водночас він не виключив, що він може перебувати за кордоном. "Я вважаю, що він знаходиться на території України… Ми не виключаємо і того, що він може бути за кордоном", - зазначив міністр.

Луценко також підкреслив, що у разі потреби Служба безпеки України може оголосити В.Лозінського у міжнародний розшук, і в такому випадку Міністерство внутрішніх справ буде звертатися до всіх країн-членів Інтерполу, щоб вони провели оперативно-розшукові заходи для встановлення місця перебування Лозінського.

Нагадаємо, раніше сьогодні Ющенко на розширеній колегії Генеральної прокуратури закликав піти у відставку керівників прокуратури і міліції Кіровоградської обл. "Мені б не хотілося, щоб міністр внутрішніх справ Юрій Луценко дискутував про те, звільняти чи не звільняти керівника кіровоградської міліції. Це справа офіцерської честі", - сказав Президент.

Він також заявив, що правоохоронні органи "виявили свою некомпетентність", дозволивши колишньому депутату від БЮТ Віктору Лозінському залишити межі України.

Від “Аратти”: до речі, про честь. Наш всенароднообраний дуже полюбляє принагідно гучно виголошувати про "справи честі".

Так, і під час виборів, і після них, він неодноразово повторював, що розриття справ про вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і нардепа Вадима Гетьмана, якого він називає "своїм вчителем" - справа його, Віктора Ющенка честі. Як відомо - убивство Гонгадзе не розкрито, як і за вбивство Гетьмана вібувають покарання призначені бомжі.

Нещодавно, як повідомили усі агенції, свата Віктора Андрійовича, якого пристроїли на тепле містечко на державній службі, упіймали на "гарячому" - при отриманні великого хабара. І що? А нічого, справу зам'яли, а свата відпустили на волю.

І найцікавіше, що від чесного Ющенка ми нічого не почули ні про його честь, ні про відставку.

Хіба не так?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.