Увага! Користувачів Windows атакує новий вірус

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.07.2009 17:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7539

Компанія Microsoft попередила користувачів про нову загрозу для їхніх комп’ютерів, яку фахівці поки не можуть нейтралізувати.

Про це повідомив у понеділок Аssociated Press з посиланням на прес-реліз Microsoft.

Відповідно до поширеного прес-релізу компанії, новий вірус, що росповсюджується в мережі інтернет небезпечний для комп'ютерів, на яких використовуються операційні системи Windows XP і Windows Server 2008.

Небезпека була виявлена фахівцями Microsoft і поки не усунута.

Компанія вкрай рідко робить подібні зізнання, оскільки її експерти досить швидко справляються з такими проблемами. Однак поки що фахівці не можуть знайти спосіб подолати нову загрозу.

"Діра" в системі безпеки комп'ютерів "пробивається" під час відвідування зараженого сайту. Як правило, це відбувається при відкритті в електронній пошті листа, що містить посилання на такий сайт.

Нападу хакерів піддалися вже тисячі сайтів. Тепер через них передається вірус, що дозволяє зловмисникам отримувати повний контроль над зараженими комп'ютерами. Як зазначають експерти, програми Microsoft для перегляду відео можуть бути заражені та у процесі взаимодії між ними та Internet Explorer хакери отримують доступ до управління комп'ютером.

У зв'язку із цим фахівці Microsoft рекомендують користувачам не відкривати у пошті електронні листи і додатки, які здаються їм підозрілими.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.