У Москві Україну і Грузію розміняли? У Європі задоволені

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 8.07.2009 17:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7540

Ідея перезавантаження відносин США і Росії здобула в ФРН позитивний резонанс. Як вважає американський експерт Джозеф Брамл, за хороші відносини треба платити свою ціну, навіть якщо мова йде про такі країни як Україна.

Американський експерт Німецького товариства зовнішньої політики вважає, що у Барака Обами є проблеми поскладніше, ніж прийняття до лав НАТО України і Грузії.

Наприклад, без Росії неможливо вирішити болісне афганське питання, а для цього довелося дати зрозуміти Москві, що розширення НАТО на схід поки відкладається, каже Брамл. Іншими словами - Київ і Тбілісі чекатимуть кращих часів.

"Я думаю, це не настільки вже висока ціна, яку платить Америка за можливість працювати разом з Росією на афганському напрямі",- висловив свою думку експерт. Тепер стає зрозумілою швидка згода Росії надати свій повітряний простір для військових літаків США, що йдуть курсом на Афганістан.

Українці самі винні, що не вступили до НАТО

Брамл вважає, що українці багато в чому самі винні, оскільки послідовно не переслідують своїх цілей зі вступу до НАТО. Та й суспільної ейфорії щодо альянсу в Україні США не побачили.

Проте він усе-таки утримався назвати Україну розмінною монетою у великій грі двох супердержав, нагадавши, що й Німеччина теж виступила проти інтеграції Києва до альянсу.

"Ще у часи адміністрації Буша було чітко сказано, що Америка не може вирішити це питання, оскільки канцлер Анґела Меркель спільно з французьким колегою на відомому саміті НАТО виступила проти бажання американців прийняти Україну і Грузію до НАТО",- підсумував американський експерт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.