Хроніки життя недоторканих. Жінка-нардеп вступилася за честь Льовочкіна

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.07.2009 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7546

Скандал навколо бійки нардепів Нестора Шуфрича та Сергія Льовочкіна отримав неочікуване продовження - до прокуратури звернулася їхня колега Катерина Лук’янова із заявою про скоєння злочину.

Народний депутат України Катерина Лук’янова у порядку статті 94 КПК України звернулася до Генерального прокурора України з вимогою порушити кримінальну справу за статтею 296 КК України – «хуліганство», - проти народного депутата України Нестора Шуфрича, який 08.07.2009 року з хуліганських мотивів у кінотеатрі «Зоряний» наніс тілесні ушкодження народному депутату України Сергію Льовочкіну.

Про це повідомила прес-служба.

За словами Лук‘янової: «Своїми діями Шуфрич грубо порушив громадський порядок, чим виявив явну неповагу до суспільної моралі, у присутності великої групи народних депутатів України».

Того ж дня Льовочкін звернувся до 12-ї міської лікарні Києва, де йому було надано медичну допомогу – проведено невідкладну хірургічну операцію. ГУ МВС України в м. Києві зареєструвало повідомлення з лікарні як злочин.

Говорячи про причини свого звернення до Генерального прокурора України, Катерина Лук‘янова зазначила: «Після того, що вчора сталося у «Зоряному», багатьом народним депутатам уже страшно заходити до приміщення Верховної Ради, коли там знаходяться представники Партії регіонів. Зранку вони без будь-яких чітко зрозумілих аргументів блокують трибуну Верховної Ради, чим заважають народним депутатам ухвалювати вкрай необхідні в період економічної кризи законодавчі акти, а увечері ляплять своїх однопартійців. Але де гарантії, що завтра під гарячу руку Нестора Шуфрича та йому подібних не потраплять його політичні опоненти, журналісти чи співробітниці парламентського буфету? Не розумію, як після цього всього лідер Партії регіонів може збирати навколо себе сотні священнослужителів та закликати до моральності у політиці?».

Як повідомляється, у своїй заяві до Медедька, Лук'янова зазначила, що сподівється на його принциповість та відповідальність. «Принагідно хочу нагадати Вам, що після інциденту, який стався між Ю.Луценком та Л. Черновецьким, Генеральна прокуратура України оперативно відреагувала й одразу порушила кримінальну справу».

Вона також висловила сподівання, що ГПУ оперативно проведе процесуальні дії та надішле до парламенту подання про позбавлення нардепа Шуфрича недоторканості та притягнення до кримінальної відповідальності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.