Тимошенко: критикувати гаранта безглуздо

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 10.07.2009 14:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7559

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко відмовляється критикувати дії Президента України Віктора Ющенка, оскільки вважає це безглуздим.

Про це Тимошенко заявила сьогодні на прес-конференції в Кабінеті міністрів, відповідаючи на запитання журналістів про те, що стало причиною відсутності критики з її боку дій Президента і Національного банку.

«Я чесно вам хочу сказати: я просто припинила будь-яку критику, адже бачу, що на неї немає ніякої реакції. Я для себе визначилася з концепцією поведінки: я просто роблю справи, роблю в тих умовах, які сьогодні існують в Україні», - сказала Тимошенко.

Прем`єр підкреслила, що уряд зараз у своїй роботі керується виключно необхідністю реалізації «конкретних і важливих справ».

«Думаю, що після президентських виборів наша команда буде вже не критикувати, а притягати до відповідальності тих, хто порушував закон і хто робив нечесні речі стосовно країни», - заявила Тимошенко.

Від “Аратти”: ми, як і більшість громадян України, зрозуміло, абсолютно підтримуємо тезу про наведення ладу в країні. Зокрема, у частині відповідальності посадових осіб держави за їхні дії.

Проте, ми маємо великий сумнів у тому, що ситуацію можна змінити шляхом обрання нового Президента України. Адже, за посадою, відповідно до Конституції, Президент не може втручатися ні у дії слідчих органів, ні у правосуддя. Наразі, у діях чинного Президента Ющенка, ми бачимо протилежне. В тому числі й недосяжність для Закону наближених до нього осіб, які не мають жодного формального імцнітету.

На наш хлопський розум, ситуацію може змінити тільки одне: повний демонтаж "правоохоронної системи" імені Берії-Вишинського, яка охороняє права чиновника від народу, та створення, практично із нуля, нової системи охорони права громадянина.

А це - вже обов'язок парламенту та народних депутатів, які нині намилилися на закордонні пляжі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.