Японці таки вирішили шось вкласти в Україну

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.07.2009 16:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7561

Уряд України і компанія “Міцубісі Хеві Індастріз” домовилися про відкриття в Україні представництва японської компанії-інвестора.

Багатоцільовий гвинтокрил OH-1 Ninja, продукція “Міцубісі Хеві Індастріз”, витіснив із озброєння Японії американські машини

Про це сьогодні заявила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко за підсумками зустрічі з Президентом компанії Кацуо Цукуда.

«В Україну приходить працювати компанія, яка має понад 300 млрд. дол. річного обігу, - підкреслила Глава Уряду. – Це реальне втілення домовленостей, досягнутих під час візиту до Японії. Це – успіх України».

Юлія Тимошенко підкреслила, що великий обсяг інвестицій, запланований японською компанією, сприятиме загальній модернізації країни. За її словами, відкриття представництва компанії дозволить більш ефективно працювати над стратегічними двосторонніми проектами, зокрема, в галузі модернізації енергетики, про які було домовлено ще під час її візиту до Японії.

Прем’єр-міністр зауважила, що особливо важливим є те, що така потужна японська компанія починає інвестувати в економіку України в часи фінансово-економічної кризи: «Такі кроки можуть робити тільки справжні друзі України».

У свою чергу, президент компанії «Міцубісі Хеві Індастріз» Кацуо Цукуда відзначив, що для його компанії велика честь співпрацювати з Україною: «Наша фірма дуже зацікавлена і докладе всіх зусиль для того, щоб виконати ті сподівання, які на нас покладаються».

Компанія «Міцубісі Хеві Індастріз» заснована у 1950 році. На сьогодні вона є лідером японського машинобудування.

Українцям наразі більше відомі легкові автівки цієї фірми, однак, ними продукція не вичерпується.

Зокрема «Міцубісі Хеві Індастріз» виробляє вантажні автомобілі, морські судна, реактивні літаки, гвинтокрили, технологічне устаткування для машинобудування, атомної енергетики, побутову техніку тощо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.