Горох об стінку. МЗС України вчергове вимагає від Росії поважати міжнародне право

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 10.07.2009 20:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7564

МЗС вимагає припинити протиправну діяльність Чорноморського флоту Російської Федерації під час його перебування на території України.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, відповідаючи на запитання щодо затримання представниками правоохоронних органів України автомобілів ЧФ РФ у м. Севастополі, повідомляє прес-служба МЗС.

Кирилич підтвердив, що 8 липня 2009 р. у м. Севастополі було зупинено три автомобілі та групу військовослужбовців ЧФ РФ, які грубо порушуючи Угоду між Україною і Російською Федерацією про статус та умови перебування ЧФ РФ на території України від 28 травня 1997 р., а також законодавство України, без узгодження з компетентними органами України здійснювали перевезення крилатих ракет густонаселеним районом м. Севастополь.

"Зазначені дії російської сторони є черговим свідченням нехтування умов тимчасового перебування ЧФ на території України, визначених двосторонніми міжнародними договорами та законодавством України … У зв"язку із систематичним ігноруванням ЧФ РФ міжнародного права та законодавства України російській стороні висловлено рішучий протест та висунуто вимогу щодо припинення такої протиправної діяльності флотом під час його перебування на території України", - заявив Кирилич.

Тим часом, як заявив РІА Новості високопоставлений представник штабу Чорноморського флоту, інцидент відбувся з-за елементарного порушення правил дорожнього руху. "Дійсно, по цих правилах, про транспортування великогабаритного вантажу ми повинні повідомляти українську державтоінспекцію, що не було зроблене, тому і був складений адміністративний протокол", - сказав він.

В той же час він підкреслив, що ні про які порушення угоди про перебування Чорноморського флоту в Севастополі мова не йдеться і йтися не може. "Базові угоди по флоту і порушення правил дорожнього руху аж ніяк не взаємозв'язані", - заявив представник ЧФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.