Асканія-Нова вийшла у півфінал конкурсу “Сім нових чудес природи”

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 13.07.2009 10:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7569

Біосферний заповідник Асканія-Нова, який представляє Україну на всесвітньому конкурсі “Сім нових чудес природи”, вийшов у півфінал конкурсу.

Бізон із своїм дитинчам в заповіднику

Другий етап конкурсу тривав з 1 січня по 8 липня 2009 року. Понад 250 номінантів було розподілено на 7 груп.

Асканія-Нова змагалася у другій за чисельністю (57 учасників) групі Е - “Національні парки, природні заповідники, ліси”. У підсумку вона стала одним із 11 переможців, що набрали в групі найбільше голосів інтернет-аудиторії. Таким чином, інтернет-голосуванням названо 77 номінантів, які вийшли у наступний етап конкурсу.

Цей етап завершиться 21 липня поточного року — у цей день експертна комісія, яку очолює колишній Генеральний директор ЮНЕСКО Федеріко Майор, назве 28 фіналістів конкурсу.

Після цього на сайті акції розпочнеться голосування, за підсумками якого в 2010 році назвуть “Сім нових чудес природи у світі”. За оцінками Оргкомiтету, в голосуванні можуть взяти участь до 100 мільйонів осіб. Організатором конкурсу виступає швейцарська неприбуткова організація “Корпорація нового відкритого світу”.

У ході конкурсу заповідник протягом тривалого часу поступово, але впевнено піднімався в рейтинговому голосуванні — з 46-ої на 43-тю позицію, з 43-ої на 41-ту, потім на 39-ту. А вже в червні Асканія за один тиждень здійснила стрімкий прорив до лідерів — з 39-го місця на 14-те. Кілька тижнів заповідник тримався на цій позиції, але в останні дні йому вдалося обійти кілька учасників і потрапити в число переможців у своїй групі.

Повідомляючи на брифінгу у Верховній Раді про успішну участь України в акції, заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко висловив подяку оргкомітету акції “Покажемо світу природні чудеса України”, що організувала підтримку Асканії, і всім громадянам, що віддали свій голос за українського номінанта. За оцінками Оргкомітету в інтернет — та телефонному голосуванні взяли участь понад 100 тисяч українців.

"Про заповідник Асканія-Нова сьогодні дізналися мільйони громадян у різних країнах світу. Участь у конкурсі продемонструвала той факт, що українське суспільство активно реагує на позитивні проекти. Спільними зусиллями ми реалізували проект, який сприяв істотному покращенню іміджу України у світі", — сказав Томенко.

Нагадаємо, у квітні Томенко презентував акцію під назвою “Покажемо світу природні чудеса України. Підтримаємо Асканію-Нову у всесвітньому конкурсі “7 нових чудес природи”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.