Що буде, якщо ви прогуляєте роботу? А нардепу - нічого

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 13.07.2009 15:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7574

Як полюбляють казати політикани, Закон у нас один для всіх. Згідно з законом, українця, який без поважних причин був відсутнім на робочому місці більше 3-х годин, мають права звільнити за прогул. Закон не діє на нардепів прогульників.

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає незадовільним ставлення деяких народних депутатів до відвідування пленарних засідань парламенту, оскільки 9 парламентаріїв не брали участі більш як у 60-ти поіменних реєстраціях.

Про це він заявив сьогодні під час брифінгу.

Зокрема, за словами Томенка, 8 з 9 народних депутатів є членами фракції Партії регіонів – Рінат Ахметов, Ігор Гуменюк, Олександр Дарда, Сергій Кий, Олександр Лєщинський, Володимир Мальцев, Сергій Момот, Антон Пригодський. А також це член фракції НУ-НС Давид Жванія.

При цьому, за словами Томенка, лише у 18 народних депутатів немає жодного пропуску з неповажних причин.

Томенко також виступив з критикою і щодо відвідувань засідань комітетів. Так, за його словами, 31 народний депутат не брав участі у жодному засіданні комітетів. «Ця інформація ще раз свідчить про невідповідну роль комітетів у законодавчому та організаційному процесі ухвалення рішень. Останнім часом фракції взяли на себе більше функцій законодавчої ініціативи, ніж комітети», - сказав він.

Він повідомив, що найбільше прогулів спостерігається у трьох кандидатів у Президенти: Інни Богословської (пропущено 48 пленарних засідань та 14 із 14 засідань комітету), Віктора Януковича (пропущено 38 пленарних та 8 із 9 засідань комітету) та Арсенія Яценюка (пропущено 31 та 5 із 14).

Томенко виступає за те, аби депутати за таку незадовільну роботу несли адміністративну відповідальність. «Ця адміністративна відповідальність має полягати у вирахуванні коштів за прогули із заробітної плати», - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.