Шокова “комунальна терапія” від банди київського мера: тарифи зросли на 100%

Автор/джерело -  © “Українська правда. Київ”



Дата публiкацiї - 13.07.2009 16:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7575

Плата за безкоштовну гречку: столичні жителі були шоковані, отримавши платіжки на сплату компослуг з новими тарифами.

Смачного, кияни!

Найбільше вражає колонка "утримання будинків та прибудинкової території", яка подорожчала на сотню-другу, пише "Сєгодня".

Тож, наприклад господарям однокімнатної квартири на вул. Будищанській площею майже 34 кв.м тепер доведеться платити 227 гривень замість колишніх 132 гривень.

А на бульварі Перова в панельному будинку в двокімнатній квартирі (49 кв. м), де прописані четверо осіб, доведеться заплатити 523 гривні, хоча минулого місяця прийшла квитанція на суму близько 280 гривень.

Практично всі послуги подорожчали вдвічі, відзначає газета. Так квартплата збільшилася з 39 до 78 гривень, холодна вода - з 8 до 16 гривень, гаряча - 24 до 43 гривень, опалення - з 53 до 80 гривень.

Саме квартплата зробила платіжки для багатьох людей справжнім вироком.

Варто відзначити, що коефіцієнт, на який потрібно множити метраж квартири, у "хрущовках" часом вище, ніж в елітних новобудовах. Столична влада цей феномен пояснили кількістю квартир у будинку - мовляв, чим їх більше, тим тариф менший.

Але і тут не все чисто, бо у 100-квартирній "хрущовці" на Нивках коефіцієнт - більше 3 гривень за метр, а в царському будинку на Саксаганського, де лише 32 квартири, за метр треба заплатити тільки 1,67 гривні, відзначає газета.

У мерії обіцяли, що в кожному будинку проведуть слухання і жителі зможуть зменшити квартплату, відмовившись від якихось із 26 послуг (обслуговування ліфта, вивіз сміття, знищення пацюків).

Але це стосуватиметься лише другої хвилі підвищення, запланованої на початок 2010 року.

Малозабезпечені, хто разом із платіжками, а хто й як окремий лист, отримали від мера Леоніда Черновецького листа з вибаченнями. У ньому мер усіх киян звалює провину за підвищення тарифів на уряд, мовляв, він тут ні при чому.

Як відомо, з 1 червня у столиці діють нові тарифи на компослуги. За словами першого заступника мера Анатолія Голубченка, тариф зріс на 50%.

Таким чином, за словами Голубченка, столична влада розпочала поетапне приведення тарифів до економічно-обгрунтованих. Наступне підвищення відбудеться з нового 2010 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.