Антиукраїнська партія “Родіна” розпочала наступ на Крим

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.07.2009 19:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7586

На вулицях Севастополя з’явилися рекламні щити з гаслом російською мовою “Ми вєрнулісь” на тлі прапора, що нагадує Андріївський прапор.

СБУ має докази причетності Маркова до кримінальних кіл

Як повідомляє “Новий регіон”, це - білборди сумновідомої опозиційної антиукраїнської партії “Родіна”, яка встигла отримати популярність в Одеській області, а тепер поширює свою діяльність і на Крим.

"Крим є автономною республікою, чудово показуючи переваги федералізації. Зараз партія “Родіна” готує конференції, які відбудуться у всіх великих містах Криму. Ми хочемо об'єднати наші сили, показати людям шлях до консолідації", - пояснив лідер “Родіни” Ігор Марков.

Він також прокоментував зміст девізу “Ми повернулися”, розміщеного на білборді.

"Фраза “Ми повернулися” означає, що повернулася справжня патріотична ідеологія. Повернулася ідея спільного майбутнього, єдності трьох слов'янських народів. Ми не бачимо майбутнього України без спільних дій з Росією та Білоруссю. “Ми повернулися” означає жорстку безкомпромісну боротьбу з антинародним режимом, який встановлено в країні" , - зазначив Марков.

Разом з тим глава кримської організації Народного Руху України Леонід Пілунський висловив протест проти появи на дорогах півострова рекламних щитів, що сповіщає про початок діяльності в Криму партії “Родіна”.

"Політики, які роздувають антиукраїнські гасла, - це звичайні фашисти. П'ята колона - це погано. Коли Україна підніметься з колін, то вона в першу чергу зробить з цими Марковими те, що зазвичай роблять з фашистами. Почитавши їхні гасла, знаєте, у мене таке враження, що прізвище Марков стає просто ганебним в Україні ", - заявив Пілунський.

У свою чергу лідер кримської організації ВО “Свобода” Едуард Леонов заявив, що рекламні щити партії “Родіна”, які з'явилися в Криму, порушують українське законодавство.

"Потрібно розбиратися. Адже ми бачимо порушення закону про рекламу, оскільки всі рекламні щити повинні бути оформлені українською мовою. Також багато запитань до комерційної сторони цього проекту. Хто профінансував цю протизаконну рекламну кампанію на величезну суму?" - обурився Леонов.

За словами Леонова, жителі Криму не підтримають “Родіну”.

"Це - просто черговий піар-проект. Ми вже маємо одного "ісконно російського" - Льва Міримського у нас в Криму, а зараз ще з'явився Марков (сам Марков раніше заявляв, що його батько - болгарин, а мати - українка, - ред. НР), і нас навчатиме в Криму, як нам слов'янам між собою знаходити взаєморозуміння», - заявив представник “Свободи”.

“Родіна” - це театр Маркова, і в своїй рідній Одесі він вже відзначився у причетності до кількох кримінальних інцидентів, які зараз за нашим зверненням вивчають правоохоронні органи. Ми будемо продовжувати цю роботу, щоб кожен злочинець сидів у в'язниці", - пообіцяв лідер кримської “Свободи”.

“Родіна” в Криму не має жодних шансів

Кримські комуністи також висловили свій протест проти дій “Родіни”

"Прихід до Криму партії “Родіна” обернеться повним фіаско цієї політичної сили, на виборах до парламенту автономії ним нічого не світить", - заявив лідер кримських комуністів Леонід Грач, що недавно створив виборчий блок з екс-членом СПУ Василем Волгой.

"Однозначно можна сказати, що партія “Родіна”, хоч вже й почала активну виборчу кампанію, в Криму не має жодних шансів", - сказав Грач.

За його словами, “Родіна” "сьогодні співробітничає з Сергієм Тігипко".

“Родіна” має таке відношення до Криму, як я маю відношення до Одеси. Насправді, ця сила не відстоює проросійські інтереси. Це - тільки ширма, оскільки реально за нею зараз стоять представники бізнесу. Саме вони своїми головними цілями бачать отримання влади, а не виконання зобов'язань перед виборцями. Їх гасла абсолютно порожні", - стверджує Грач.

"Я вас запевняю, що “Родіна” отримає мізерний відсоток у разі виборчої кампанії. У них немає жодних шансів. Я гарантую", - заявив головний кримський комуніст.

Нагадаємо, у квітні начальник прес-центру СБУ Марина Остапенко заявила, що у Служби безпеки України є докази причетності в минулому Маркова та окремих членів партії “Родіна” до кримінальних кіл. СБУ також звернулася в Мінюст України з пропозицією вивчити діяльність “Родіна” і можливість зняття партії з реєстрації. Українська спецслужба також проводила обшук в офісі партії.

Від “Аратти”. Нам, і нашим читатачам, дуже вже цікаво, коли СБУ нарешті доведе хоч одну справу до логічного завершення проти антидержавницьких сил, які абсолютно вільно і безкарно поступово нищать державність і вбивають українців. Чекаємо також на щось подібне і від гаранта наших конституційних прав.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.