Дерибан на двох. Парламентська фішка Ющенка і Януковича

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 14.07.2009 20:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7587

Засідання Погоджувальної ради, яке тривало цілий день, закінчилося безрезультатно.

Про це повідомив заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Ми дотримуємося думки, що спочатку на голосування має бути поставлене підвищення соціальних стандартів, а потім вже решта всіх питань. І це наша принципова позиція", - підкреслив Єфремов.

Також він відзначив, що ПР не планує ініціювати проведення позачергового засідання парламенту.

"У нас немає голосів за наш законопроект. Якщо ми домовимося щодо соціальних стандартів - отже, ініціюватимемо позачергове засідання", - підкреслив політик.

Водночас, депутати почали залишати залу парламенту.

"Ми сподіваємося, що здоровий глузд переможе, і парламент буде розблокований, але мені все-таки здається, що все робиться для того, щоб відбулися дострокові парламентські вибори", - таку думку висловив народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко.

"Однозначного тлумачення Конституції на сьогодні ані юристами, ані суддями Конституційного суду немає, і тому це є приводом для Президента видати указ про розпуск парламенту", - підкреслив політик.

За його словами, компроміс між політичними силами може бути знайдено 29 або 30 липня, тобто за кілька днів до 1 чи 2 серпня, коли закінчується 30-денний термін нероботи парламенту.

Крім того, Міщенко повідомив, що БЮТ зібрав підписи на місяць наперед для проведення позачергових засідань парламенту.

На запитання, чи припускають депутати можливість силового сценарію розблокування трибуни парламенту, депутат відзначив: "Однозначно ні. Особисто я проти будь-яких силових сценаріїв, оскільки це недемократичний шлях, і силою цього робити не треба".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.