Вандали знищили пам’ятник українським патріотам. Буквально під носом міліціянтів

Автор/джерело -  © Главред



Дата публiкацiї - 15.07.2009 14:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7590

Сьогодні вночі у Меморіальному комплексі “Бабин Яр”, що на Дорогожичах у Києві, невідомі спаплюжили пам’ятний знак жертвам антинацистського підпілля Організації українських націоналістів.

Вандали розбили і відсунули вбік мармурову дошку і повалили дерев'яний хрест, встановлений у 1992 році.

Найцікавіше - до 10:30 15 липня правоохоронні органи про подію не знали. Запитання кореспондента «Главреда» - чому міліція ніяк не реагує на акт вандалізму, який вочевидь сіє ксенофобські настрої та міжнаціональну ворожнечу? - черговий на станції метро «Дорогожичі» зустрів подивом. Після цього він набрав номер Шевченківського райуправління міліції. Диспетчер повідомив, що до місця пригоди виїхав УАЗик.

Здивувала й реакція пересічних киян, які, проходячи мимо, майже не звертали уваги на розгром.

Нагадаємо, що 30 червня свідомо налаштовані українці спробували нагадати керівництву країни про його обіцянку знести пам'ятники комуністичному терору і відбили ніс і руку кам'яному Леніну на Бессарабці в Києві. Не виключено, що нинішній акт - спроба помститися за осквернення образу «вождя світового пролетаріату». В Україні починається «війна пам'ятників»?

Від “Аратти”: На жаль, безкарне винищення українських пам'ятників - стає традицією у нашій державі.

Варто встановити пам'ятник, який відображає справжню, а не міфічну історію нашого народу - як раптом знаходяться "невідомі", які його знищують. Буквально на очах українських громадян і правоохоронців.

Так, у столиці, буквально у центрі, біля Майдану, неодноразово паплюжилася пам'ятна дошка жертвам сталінських репресій. І що цікаво - видатні пінкертони із ГПУ та МВС жодного разу не повідомили громадськість про те, чи знайдено злочинців, чи отримали вони покарання за злочини.

Дивно, - нібито це не зачіпає гідність кожного громадянина, мовчать про це й колеги-журналісти, обмежуючись лише сухими інформаційними повідомленнями.

Немає адекватної реакції на ці численні явища й нардепів. Хіба що хтось, виключно заради піару, напише прокуророві звенення.

Фактично мовчить професійний патріот України, Президент Віктор Ющенко.

Невже у нас, громадян України немає жодної краплини національной гідності, адже вандалізм - це публічний плювок у кожного із нас. Чи бути запльованим - нормальний стан?

Для прикладу, уявіть, що б було, якби таким чином, не дай Боже, хтось вчинив із пам'ятником євреям? Жодного сумніву - миттю б про це повідомили світові ЗМІ, а правоохоронна верхівка не один місяць би виправдовувалася у своєму гріху. Чи не так?



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.