У британських церквах через свинний грип заборонять святу воду

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.07.2009 00:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7598

Єпископ британського Челмсфорда Джон Гледвін рекомендував священикам свого діоцеза прибрати з церков чаші зі святою водою, пише The Daily Telegraph.

Єпископ Джон Гледвін не має довіри до святої води

У деяких англіканських приходах при вході до храму прийнято опускати руку в чашу з святою водою і окроплювати себе нею на згадку про хрещення. На думку єпископа, така практика може сприяти розповсюдженню інфекції, і від неї необхідно відмовитися до завершення пандемії грипу H1N1, пише “Ізвєстія”.

Преподобний Гледвін також закликав єдиновірців не відвідувати богослужіння за наявності ознак респіраторних інфекцій. Священикам, що відвідують віруючих удома, рекомендовано дотримуватися підвищених запобіжних заходів.

Під час візиту до хворого з підозрою на грип священикові пропонується одягати гумові рукавички і марлеву пов'язку. Під час причащання хворого вино з чаші повинен пити тільки священик. Віруючим необхідно роз'яснювати, що таке видозміна таїнства ніяк не впливає на повноту присутності в нім Христа, відзначив Гледвін.

Згідно з останніми даними, число жертв грипу H1N1 у Великобританії досягло 17 чоловік. Число лабораторно підтверджених випадків захворювання перевищило 7,5 тис. У зв'язку зі швидким розповсюдженням інфекції британські епідеміологи рекомендували уряду відмовитися від заходів по профілактиці подальшого розповсюдження вірусу H1N1 і зосередити зусилля на медичній допомозі хворим.

Від “Аратти”. Мимоволі нас зацікавив феномен церковної "святої води" - ніби ж вона повинна зціляти, а не служити розносчиком інфекційних захворювань. Чи може преподобний Джон Гледвін знає щось більше?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.