Класові бої недоторканих. Регіонали вчинили бійку з охороною Литвина

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.07.2009 11:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7599

Сьогодні перед дверима приймальні спікера Верховної Ради Володимира Литвина сталася бійка між представниками Партії регіонів та охоронцями голови парламенту.

Зокрема, "найактивнішу участь" у цій сутичці взяли два представники опозиції - Михайло Чечетов та Владислав Лук’янов, які заблокували вихід Володимиру Литвину з його кабінету.

У цей час, коли охорона Володимира Литвина намагалася дати прохід спікеру Ради, щоб він вийшов і розпочав вести засідання, представники опозиції обступили двері та намагалися завадити їх відкрити. Таким чином, опозиція знову намагалася зірвати позачергове засідання Верховної Ради.

Попри це Литвин таки відкрив пленарне засідання. Однак, нардепи-регіонали Лук'янов и Тедеєв прорвалися до системи "Рада" і зрвали її роботу.

Між тим, Голова парламенту Литвин не має наміру закривати четвертую сесію Верховної Ради шостого скликання, якщо депутати від Партії регіонів не розблоковують апаратну системи для голосування "Рада" і не дадуть розглянути внесені до сьогоднішнього порядку денного питання.

Про це він заявив на засіданні ВР

"Якщо не розблоковуєте - я закрию засідання, але не закриватиму сесію... Збиратимемося в суботу, в неділю, в понеділок... Щодня...", - сказав В.Литвин. "Включить систему "Рада", - додав він.

Спікер також запропонував депутатам від ПР невідкладно розглянути в сесійному залі законопроект про підвищення прожиткового мінімуму.

Нардепи від ПР продовжують знаходитися в апаратної системи "Рада", блокуючи її роботу.

Тим часом фракції БЮТ і НУ-НС готують проект ухвали про голосування руками у зв'язку з поломкою системи "Рада".

Про це заявив нардеп від БЮТ Сергій Міщенко.

Він нагадав, що згідно зі ст.37 регламенту роботи ВР, парламентарії мають право голосувати руками у разі поломки системи "Рада".

"Ми зараз готуємо цей проект ухвали і якщо Литвин до нас прислухається, то ми голосуватимемо руками, а якщо ж немає, то таке блокування може продовжиться ще довго", - сказав він.

За матеріалами інформагенцій


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.