Назад у совок. Кремль активізує реабілітацію сталінізму

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 16.07.2009 15:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7605

Міністерство закордонних справ Росії відреагувало на резолюцію ОБСЄ, що урівнює злочини нацистського та сталінського режимів.

Відомство "правди" розробило і надіслало до Держдуми список рекомендацій, згідно із яким депутати можуть підготувати достойну відповідь на документ, ухвалений Парламентською асамблеєю ОБСЄ 3 липня у Вільнюсі.

Про це у четвер, 16 липня, повідомила газета “Вєдомості”.

Ця інструкція потрапила у розпорядження журналістів видання. Вона складається зі шести пунктів. МЗС, зокрема, закликає Держдуму "публічно дистанціюватися від резолюцій Парламентської асамблеї ОБСЄ", використовуючи, як інструмент боротьби з фальсифікацією історії, можливості російських та зарубіжних ЗМІ.

МЗС радить Думі активізувати міжпарламентські та міжпартійні контакти з національними делегаціями ОБСЄ, з партнерами по ОДКБ та "представниками політичних партій західних країн, які симпатизують російській позиції", яка полягає у незгоді з поглядом європейської організації на події Другої світової війни.

Крім того, Кремлівське відомство рекомендує Держдумі взяти участь у підготовці відповідної резолюції, у положеннях якої необхідно підтвердити "вирішальний внесок СРСР у перемогу над нацизмом". Презентувати даний документ росіяни мають намір під час запланованої на липень 2010 року сесії Парламентської асамблеї в Осло.

“Вєдомості” також зазначають, що на минулому у пленарному засіданні, яке було вчора, депутати від фракції КПРФ Сергій Обухов та Олег Куликов виступили із пропозицією призупинити членство Росії в ОБСЄ, однак голова Держдуми Борис Гризлов відхилив цю ініціативу. Він наголосив, що 7 липня депутати Держдуми і члени Ради Федерації уже виступили зі заявою, яка засуджує резолюцію Возз'єднання поділеної Європи.

Резолюції, автори якої вказують на те, що сталінський та гітлерівський режими однаково відповідальні за геноцид і злочини проти людства, був запропонований до прийняття комітетом ОБСЄ з демократії 1 липня.

Через два дні резолюція Возз'єднання поділеної Європи була ухвалена у складі Вільнюської декларації, попри те, що Росія виступила із протестом проти формулювань ОБСЄ.

Російська сторона назвала документ "знущанням над історією".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.