За широкою спиною “Папи-2”. Ніхто й не сподівається, що гарант віддасть своїх підлеглих правосуддю

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.07.2009 12:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7608

Співробітники Управління державної охорони, які погрожували пістолетом народному депутату, повинні бути суворо покарані, вважає депутат Верховної Ради Олександр Бобильов.

За словами Олександра Бобильова, представник силових або правоохоронних органів не має права розмахувати табельною зброєю, тому такі «ігри» офіцерів УДО повинні присікатися: «Яке він має право діставати пістолет і направляти у бік народного депутата? Є чіткі правила застосування зброї, і не можна діставати і застосовувати пістолет в громадських місцях, якщо від пострілу можуть постраждати сторонні люди. Це взагалі категорично заборонено!».

«По-перше — це, як мінімум, хуліганство із застосуванням зброї, а по-друге — це зловживання службовим становищем. Тут, як мінімум, два склади злочину. Я вважаю, що за такі речі потрібно взагалі порушувати справу і затримувати, це повинна робити прокуратура», — додав Бобильов.

«Охорони Балозі «не положено», - сказав нардеп Геннадій Москаль і пояснив свою думку: «Є закон, який чітко регламентує, яких посадових осіб держави слід охороняти. Голови Секретаріату Президента (екс-голови СП – ред.), серед них немає. Веселу компанію спіймали на гарячому з нецільовим використанням державних коштів».

Москаль сказав: «Я звернувся з депутатським запитом до КРУ і до Рахункової палати з вимогою перевірити управління державної охорони на предмет нецільового використання бюджетних коштів на охорону тих осіб, охорона яких не передбачена українським законодавством».

«Хто такий Балога, щоб його сьогодні охороняти? Кому він потрібен? Негодний об’єкт і витрачання державних коштів «в нікуди». Брязкання зброєю, хамство – Балога привселюдно показав свій норов звичайнісінького закарпатського вуйка», - відмітив Москаль.

«Тому я підготував звернення до Генерального прокурора, до КРУ, до Рахункової палати, до нового керівника Управління державної охорони з вимогою навести лад з охороною вищих державних осіб», - наголосив нардеп.

Москаль підкреслив, що «сьогодні державою охороняється велика кількість осіб, які не мають права на державну охорону. Це не тільки Балога, а й керівник Господарського суду, керівник Адміністративного суду, яких приручив Секретаріат Президента. Це і секретар Ради нацбезпеки і оборони, і маса інших посадових осіб, які жирують в умовах кризи за рахунок держави».

«Що стосується вояжів Балоги, то це сімейна традиція їздити на крадених машинах. Були кримінальні справи і розслідування, але на жаль, ті, хто звик на чужій спині їхати в світле майбутнє України, так далі і їде. Як номера прикриття могли опинитися на машині, яка в базі даних ДАІ не значиться?», - запитав народний депутат Москаль.

«В Україні з’явилася небезпечна тенденція: українські політики стали першими в чергу на порушення законів цієї держави, перетворили злочинність і порушення законів на норму життя. Коли «простий» громадянин думає, як йому заробити на хліб, ті, хто нажився за рахунок держави, жирують і не знають куди подіти свою енергію. Наприклад, щодо Кріля я хотів звернутися до суду й оголосити його померлим, оскільки він з пів-року не з’являвся на засідання ВРУ. А він з’явився саме для того, щоб битися з нарядом міліції, визволяти «палену» машину і визволяти свого збанкрутілого вождя!», - заявив Москаль.

«Люди добрі, що ж це взагалі у державі робиться! Можновладці засіли по вотчинах і тихо мутять там свої справи: у ліску з рушницею сидів Лозинський, в Закарпатті засів Балога зі своїм кланом. Тільки порівняно з Балогою Лозинський – просто піонер в куцих штаненятах, і це доведе час або правоохоронна система», - резюмував Москаль.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.