Білл Гейтс спробує стати винищувачем ураганів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.07.2009 14:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7610

Засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс у рамках ініціативи з підтримки інноваційних проектів має намір розробити методи усунення ураганів ще до того, як вони зможуть завдати шкоди людям.

В оприлюдненому днями патенті Гейтс з кількома винахідниками запропонував схему, згідно з якою урагани можна буде знищувати ще на стадії їх формування.

За словами розробників проекту, його ідея досить проста: вона полягає в тому, щоб за допомогою барж викачувати холодну воду з надр океану на його поверхню.

Експерти зазначають, що урагани виникають над перегрітими океанічними територіями, температура яких сягає більше 27 градусів за Цельсієм. Тому їх охолодження, теоретично, може послабити ураган або спровокувати його руйнування. Цю ідею не заперечують і фахівці з ураганів.

Так за словами Керрі Емануель з Массачусетського технологічного інституту, все залежатиме від масштабності підходу, кількості та розташування барж з насосами. Згідно з даними Емануель, зниження температури поверхні океану всього на 4,5 градуси Цельсія біля місця формування урагану, може повністю знищити його.

Як з'ясувалося, Білл Гейтс вже навіть вибрав ім'я для фонду, який фінансуватиме цей проект - Big Hurricane Suck. Крім того, проект знищення ураганів розробляється в Intellectual Ventures Lab - компанії створеній колишніми керівниками Microsoft, і покликаній створювати нові технології на благо людства.

Зазначимо, в травні цього року фонд Білла і Мелінди Гейтс присудив 81 проекту гранти по 100 тисяч доларів з метою підтримки інноваційних ідей в медицині та науці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.