Слово за нардепами. Скоро Україна матиме повноцінні Герб і гімн

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.07.2009 16:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7614

Уряд схвалив проект Закону “Про Великий Державний Герб України”.

Проект державного Герба України

Відповідне рішення було прийняте на сьогоднішньому засіданні Уряду у відкритому режимі.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко зауважила, що проект Великого Державного Герба відображає усі значимі для України символи: «Як у краплі води поєднана вся інформація і весь всесвіт, так само і в нашому Гербі поєднана вся історія України, всі її етапи розвитку, всі найкращі віхи історії». За її словами, в проекті Герба є символи західних і східних регіонів України: лев, козак з мушкетом, а також незмінний символ України - калина.

Тимошенко підкреслила, що проект Герба був відібраний створеною Урядом спеціальною державною комісією. Прем’єр-міністр подякувала всім, хто працював над його створенням.

«Я переконана, що ми спробуємо замкнути коло головних державних символів України, тому що це не просто символи, це дух держави, це натхнення держави, це сила держави», - наголосила Тимошенко.

Вона нагадала, що Уряд раніше схвалив законопроекти «Про Державний прапор України » та «Про Державний Гімн України» та передав на розгляд Верховної Ради.

За її словами, Уряд звертатиметься до відповідного профільного Комітету парламенту з проханням прискорити розгляд законопроекту «Про Великий державний Герб», щоб вже на початку нової сесії парламенту, у вересні, прийняти зазначені законопроекти в цілому: «Я думаю, що це буде достойний початок нової сесії парламенту і дуже важливе історичне рішення для Верховної Ради цього скликання».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.