Президент Ізраїлю було допитано поліцією за обвинуваченням у зґвалтуванні

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 23.08.2006 21:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=762

Президента Ізраїлю Моше Кацав у середу, 23 серпня, допитувала поліція у своїй канцелярії.

Високопоставлені джерела в поліції, які мають відношення до слідства , повідомляють, що це може затягтися на багато місяців, оскільки потрібно ретельно все перевірити.

Високопоставлений офіцер поліції сказав вчора в інтерв’ю газеті "Маарів", що в руках слідчих є доказова база, достатня для пред’явлення обвинувачення і передання справи до суду. За словами офіцера, слідчі з відділу боротьби з економічними злочинами під командуванням бригадного генерала Йоава Сегаловича допитали за останній місяць десятки колишніх і нинішніх співробітників канцелярії президента. Частина свідчень, зібраних під час допитів, однозначно підтверджує ці зведення, передані поліції колишньою співробітницею канцелярії, яка обвинуватила президента в зґвалтуванні і сексуальних домаганнях. "Ця справа є набагато серйознішою, ніж справа Рамона , - говорить офіцер. - Тут не йде мова про слово проти слова. У нас уже є досить даних для передачі справи до суду".

У понеділок, 21 серпня, слідчі поліції прибули в канцелярію президента з ордером на обшук, підписаним суддею. Паралельно з обшуком у канцелярії, слідчі допитали генерального директора канцелярії президента Моше Гореля.

Дозвіл на допит Моше Кацава було надано юридичним радником уряду Мені Мазузом. Після перевірки наявної в поліції доказової бази, Мазуз погодився, що матеріали слідства дають привід підозрювати президента в здійсненні кримінальних злочинів.

Допит пройшов, за словами одного зі слідчих, "у гарній атмосфері", однак робити будь-які висновки поки ще рано.

Один з вищих чинів в ізраїльській поліції заявив виданню, що "зібраний у справі матеріал значно важливіший , ніж те, що уже відомо громадськості і пресі".

Слідчі говорять, що найближчим часом глава держави має ще двічі відповідати на їх запитання. Крім самого президента поліцейські допитують співробітників і обслуговуючий персонал його адміністрації.

Як відомо, одна зі співробітниць ізраїльського президента заявила в поліцію, що президент змусив її вступити з ним у сексуальні відносини, пригрозивши, що в іншому випадку, залишить її без роботи.

Сам глава держави категорично відкидає це обвинувачення, запевняючи, що жінка просто намагається його шантажувати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.