Як справитися з депресією після відпустки

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 23.08.2006 21:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=763

Для того щоб по максимуму знизити неприємний ефект неминучої депресії після відпустки ,потрібно, як вважають фахівці, не забувати про свою роботу навіть під час відпочинку.

Тільки вийшовши з відпустки, людина завжди зіштовхується з важко проблемою - "головою" вона ще відпочиває, а навколишні вже жадають від нього активних дій і конкретних результатів.

В окремих випадках такий явний конфлікт виливається навіть у звільнення співробітника. "Під час відпустки в деяких людей починається переосмислення життя, вони раптом розуміють, що займаються чимось не тим, і нерідко приймають рішення усе змінити", - стверджує фахівець з підбору персоналу. Якщо, повернувшись на роботу, така людина негайно зіштовхується з великою кількістю обов’язків, то вона може просто написати заяву про звільнення.

Для більшості так звана депресія після відпустки - неминуче явище, однак силу і наслідки цього стану можна значно знизити. Проте, рецепт, запропонований кадровиками і психологами, сподобається далеко не усім. Щоб легко повернутися з відпустки, треба до кінця не іти з роботи, говорять фахівці.

За оцінками кадровиків, швидше інших у робочий ритм включаються найвідповідальніші працівники і представники топ-менеджменту. Секрет їх готовності до швидкої зміни режимів полягає в тому, що такі люди як правило намагаються, навіть ідучи у відпустку, цілком не виключатися з робочого процесу.

По-перше, вони рідко відпочивають більше двох тижнів за один раз , намагаються розбити відпустку на кілька періодів.

По-друге, навіть на відпочинку вони продовжують тримати руку на пульсі: спілкуються з колегами по телефону й електронній пошті, виконують невеликі справи. Наприклад, домовляються про майбутні зустрічі. Цілком природно, що, коли на відпочинку продовжуєш виконувати невеликі справи, повертатися до роботи набагато легше.

Звичайно, далеко не усі погодяться на таке добровільне поширення роботи на час відпочинку, однак саме так можна уникнути важких форм депресії, думають фахівці.

Також, на думку експертів, найкраще свій перший робочий день присвятити простій роботі. Наприклад, розгребти паперові завали на столі, погортати щоденник, згадуючи, про що йшла мова до відпустки, поговорити з колегами про останні події в компанії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.