Генеральний наївняк України. Медведько й не здогадувася, що за Чорноволом ходили “топтуни”

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 24.07.2009 15:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7631

Генеральна прокуратура перевірить інформацію про можливу причетність генерал-лейтенанта Олексія Пукача до загибелі В’ячеслава Чорновола.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько на прес-конференції у п'ятницю, відповідаючи на запитання про те, чи вивчається можлива причетність Пукача до загибелі Чорновола, про що заявив напередодні син останнього.

"Це для мене нова інформація. Я такої інформації в матеріалах справи не бачив, тому ми обов'язково перевіримо цю інформацію", - сказав Медведько.

Як відомо, народний депутат Тарас Чорновіл 23 липня заявив про те, що у справі про загибель його батька, за деякою інформацією, фігурує Пукач – і зажадав допитати генерала і в цій справі.

За словами Тараса Чорновола, Пукач стежив за В'ячеславом Чорноволом напередодні його загибелі.

"Він займався стеженням за батьком у той фатальний день у Кіровограді. Це була слідча комісія тоді ще Народного Руху. Наскільки я знаю, про це є матеріали слідства 2001 року й у районі 2005-го", - заявив Тарас Чорновіл.

В'ячеслав Чорновіл трагічно загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі під Києвом, коли його автомобіль зіткнувся з "Камазом" із причепом, що розвертався на шосе. Загинув також водій політика Євген Павлов, постраждав прес-секретар.

Від “Аратти”: Власне, як для нас щира відповідь пана Медведька навіть й не виглядає дивною.

Більш того, його публічна заява є ще одним документальним підтвердженням, факту: розслідування загибелі В'ячеслава Чорновола здійснювалося формально і однобічно, із порушеннями вимог КПК України. Якщо не сказати прямо: за затвердженим кимось сценарним планом.

Бо про те, що за нардепами-опозиціонерами велося стеження - знають усі. В тому числі й самі "об'єкти документування". І щоб в цьому переконатися навіть не варто допитувати заарештованого Олексія Пукача.

Персонально для пана Медведька даємо підказки.

По-перше, на офіційному ресурсі Верховної Ради України є стенограми пленарних засідань парламенту. Саме в них слідчі ГПУ ( а також усі бажаючі) без особливих зусиль мають змогу знайти численні депутатські запити, в тому числі від В'ячеслава Чорновола та інших нардепів-рухівців з предмету незаконного документування ( тобто, прослушки та стеження за ними).

По-друге, численні депутатські звернення до Генеральних прокурорів України щодо прослушки та "топтунів" офіційно зареєстровані у канцелярії ГПУ і мають зберегатися у архіві відомства, до речі, разом із копіями формальних відписок, які означене відомство відпраляло у відповідь на депутатські звернення. Серед них також мають бути і звернення В'ячеслава Чороновла.

По-третє, наружка МВС та СБУ ретельно документує, як наряди-завдання на зовнішнє спостереження, так і рапорти співробітників, які його здійснювали. Ми впевнені, що якби слідчі ГПУ провели відповідні процесуальні дії у архівах означених відомств, то напевно б знайшли багато чого цікавого. В тому числі - у справі про убивство Чорновола.

Проте, вочевидь, виконувати вимоги КПК України у повному обсязі не входило у завданя слідства. Чи не так?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.