Невтішний прогноз. На нас чекає нова пошесть - свинячий грип.

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 27.07.2009 10:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7634

Всесвітня організація охорони здоров’я зробила зовсім не оптимістичний прогноз щодо подальшого розвитку пандемії A/H1N1. Хвороба проникне в усі країни світу без винятку, заявив голова ВООЗ Кейджі Фукуда.

Він озвучив побоювання організації щодо того, що протягом найближчих двох років на свинячий грип заразилися близько двох мільярдів осіб на всіх континентах.

Вірус проникне в усі країни, це лише питання часу.

"Відносно зрозуміло, що вірус продовжуватиме поширюватися. Навіть незважаючи на те, що пандемія уже триває 3-4 місяці - це рання стадія", - сказав він.

За даними ВООЗ, у світі за останні 4 місяці у результаті хвороби померли майже 800 осіб. Усього на сьогоднішній день зафіксовано 132 тис. випадків інфікування вірусом A/H1N1 у 160 країнах.

Перші ефективні вакцини проти A/H1N1 з’являться до початку вересня. Напередодні осіннього спалаху пандемії чиновники ВООЗ спільно з виробниками намагаються прискорити запуск препаратів у масове виробництво.

Вірус A/H1N1 поширюється у Європі з доволі великою швидкістю - протягом останніх діб зареєстровано 1 тис. 600 нових випадків зараження, повідомила епідеміологічна служба Євросоюзу. У Німеччині за останню добу кількість інфікованих вірусом A/H1N1 зросла відразу на 600 осіб, до 2500.

Країною із найбільшою кількістю хворих на грип A/H1N1, як і раніше, залишається Великобританія. До 24 липня епідеміологічна служба Євросоюзу зареєструвала там понад 11 тис. 100 нових випадків захворювання на грип, 30 людей у результаті хвороби померли.

Тим часом, число смертей від грипу A/H1N1 у Чилі досягло 79 осіб, повідомило медичне відомство країни. За останні три дні зафіксовано 11 випадків з летальним результатом.

Від “Аратти”: наразі Україну поки лихо оминає, проте, українська влада аж ніяк не думає, як рятувати громадян, якщо розпочнеться епідемія.

Бо те, що в нас називається системою охорони здоров'я вже давно чвлчє собою руїну. Руїну, яка вже стала небезпечною для суспільства.

Втім, це мало обходить влану верхівку - адже вони самі та їхні родичі можуть обі легко дозволити лікування у найдорожчих клінках світу. А про біомасу, тобто про нас, ніхто не турбується. Бо у громадян поза тусовкою "обраних" є тільки обов'язки: зокрема платити податки, які розкрадають елітні клептомани та обирати тих, кого запропонують ці ж самі особи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.