Гарант пильнує резонансні справи, а всі решта - фантазують

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.07.2009 15:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7637

Президент України Віктор Ющенко як гарант дотримання прав і свобод людини і громадянина, постійно тримає в полі зору хід досудового слідства у кримінальних справах стосовно Олексія Пукача та Віктора Лозінського.

Про це на брифінгу в Секретаріаті Президента України повідомила Прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова.

За її словами, останнім часом народні депутати України, особливо ті, хто в минулому обіймав відповідальні посади в системі Міністерства внутрішніх справ України, сьогодні наперебій – безпідставно і суб'єктивно – коментують події, пов'язані із затриманням Службою безпеки України Олексія Пукача.

«Висуваються версії, позбавлені будь-якого зв'язку з реальністю; увага громадськості відволікається від суті справи на політичні фантазії», – підкреслила Ванникова.

«Глава держави заявляє, що розслідування резонансних справ перебувають на його особливому контролі, як гаранта прав і свобод громадян. Віктор Ющенко наголошує, що вживатиме усіх законних заходів, не втручаючись у процесуальну діяльність правоохоронних органів, для найповнішого розслідування всіх обставин цих справ», - наголосила прес-секретар Президента України.

«У контексті відповідальності політиків перед громадянами, яку на словах сповідують усі політичні сили, Президента України дивує позиція депутатів Кіровоградської обласної ради, які 24 липня 2009 року на сесії обласної ради проігнорували протест Генерального прокурора України і безпідставно відхилили акт прокурорського реагування про незаконне виділення колишньому народному депутату України, а сьогодні обвинуваченому у вбивстві В.Олійника Лозінському 29 тис. га землі».

Як зазначила Ванникова, Глава держави висловлює впевненість, що у правоохоронних органів вистачить законних повноважень і волі для відновлення законності.

Замість післямови. Мабуть гарант Конституції досі не знайшов часу, аби прочитати її текст. Бо інакше, він ніколи б не наважився називати підозрюваного чи обвинувачуваного злочинцем.

Інакше б він ніколи б не роздавав публічно прямі вказівки Генпрокурору чи іншим керівникам правоохоронних органів, які є прямим втручанням сторонньої особи у проведення слідчих дій.

До речі, якби Президент читав Конституцію, то напевно він би звернув увагу на те, що в Україні гарантовано свободу слова. Тобто, кожен громадянин, а не тільки нардеп має конституційне право публічно висловлювати свої думки щодо тих, чи інших подій.

Відтак ми не зрозуміли, зі слів прес-секретаря, якої саме Конституції є гарантом Президент Віктор Ющенко ? Бо очевидно, що до Конституції України, сказане нею - не має жодного стосунку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.