Тяжке життя недоторканих. У цнотливого нардепа-регіонала із маєтку вкрали мішок грошей

Автор/джерело -  © Україна молода



Дата публiкацiї - 28.07.2009 12:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7640

Першого віце-спікера парламенту пограбували.

Аскетичне помешкання народного обранця

Злочин стався минулого четверга — невідомі вдерлися до заміського будинку першого віце–спікера Верховної Ради Олександра Лавриновича в селі Плюти Обухів­ського району, йдеться в оперативному зведенні міліції.

У той час на подвір’ї працював садівник, який за відсутності господарів ще й сторожував садибу. Злочинці зв’язали цього робітника і взялися до огляду триповерхового будинку. Після нетривалих пошуків вони виявили броньований сейф і вирізали його. Як повідомили «УМ» у міліції, викрадено іменний пістолет «регіонала» та ще деякі цінності.

Утім, як виявилося, злочинців насправді цікавили не дрібниці і не зброя. Із власних джерел у правоохоронних органах «УМ» довідалася, що з сейфу зникла ще й велика сума готівки, яку пан Лавринович напередодні зняв зі свого депозитного рахунка.

Той факт, що зловмисники були добре поінформовані про наявність «мішка» грошей у будинку першого заступника Голови ВР та про слабкість охорони, а саме пограбування — добре організоване у стислі терміни, змушує розглядати версію про вчинення злочину за наводкою когось із наближених осіб високопоставленого політика.

Від “Аратти”: статки колишнього видатного рухівця, а нині регіонала вкриті щільною завісою таємничості.

Судячи із вигляду його аскетичного помешкання, воно коштує чималенькі гроші, як і земля під ним. Маєток Лавриновича розташований в селі Плюти – це ще одне з елітних поселень, розташоване за Козином і Конча-Заспою. Судячи з наданої ним декларації, має 650 квадратних метрів. За деякою інформацією, яка звучала у ЗМІ, екс-міністр придбав його недобудованим у колишнього депутата Миколи Шведенка.

Офіційна біографія Лавриновича свідчить, що впродовж свого життя він не займався бізнесом – з 1984 по 1992 пройшов шлях від інженера до старшого наукового співробітника Інституту надтвердих матеріалів Академії наук СРСР, після чого працював у Народному Русі та був депутатом, держсекретарем Мінюсту, міністром юстиції. Після Майдану й тільки один рік, з липня 2005 по серпень 2006, Лавринович працював заступником голови правління "Укрнафти" – компанії, контрольний пакет якої належить державі, але при цьому підприємство перебуває в оперативному управлінні мультимільйонера Ігоря Коломойського. Втім, маєток він придбав раніше. Маєток у Плютах фігурував у декларації Лавриновича за 2003 рік – при тому, що в нього значилося менше п'яти тисяч гривень щомісячного доходу плюс 112 тисяч грвень на рахунку. Наразі це аж ніяк не співпадає із можливістю придбання такої нерухомості, тим більше - сплатою її добудови, навіть якщо вважати, що він куплений на 80% готовності.

Коли він придбав нерухомість, дружина Лавриновича, згідно з його автобіографією, працювала головним консультантом фірми "Право". Інші родичі Лавриновича також навряд чи могли йому допомагати матеріально в ті часи – одна його сестра була телефоністкою, інша – бухгалтером на залізниці у Коростені, а брат працював водієм на санітарно-епідеміологічній станції.

Інформації про інші доходи родини нам знайти не вдалося. Отже, ми можемо вам лише запропонувати самим робити висновки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.