Майкла Джексона вбила некомпетентність лікаря?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 28.07.2009 14:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7643

Майкла Джексона вбили сильні ліки, які особистий лікар давав йому в якості снодійного, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на джерела, близькі до слідства.

Як повідомили анонімні джерела агентству AP і телеканалу CNN, 25 червня, в день смерті музиканта, невдовзі після опівночі особистий лікар Джексона Конрад Мюррей поставив співакові крапельницю з пропофолом.

Представник правоохоронних органів розповів також, що спальня, де помер Джексон, була обладнана кисневими балонами і крапельницею.

Поліцейські, що прибули додому до Джексона, з'ясували, що співак жив на другому поверсі, куди практично нікого більше не пускали. Температура там була дуже високою - постійно працювали опалення і газові каміни. У будинку знайшли пропофол та інші ліки.

За однією з версій, серце музиканта зупинилося через пропофол. Вважають, що Джексон приймав цей потужний анестетик впродовж двох років. Слідство має намір встановити, в яких кількостях його давали співакові інші лікарі.

Зазначається, що пропофол здатний сповільнювати дихання, знижувати серцевий ритм і кров'яний тиск. Через потенційну небезпеку пропофол дозволяється вводити пацієнту лише в медичних установах під наглядом фахівця-анестезіолога. Інструкція на упаковці ліків говорить, що стан пацієнта необхідно постійно відстежували, а про всяк випадок під рукою повинно бути обладнання для штучної вентиляції легень.

Раніше медсестра Джексона повідомила, що співак постійно скаржився на безсоння і просив давати йому Диприван - під цим популярним брендом продається пропофол. Медсестра, за власними словами, відмовлялася вводити небезпечні ліки.

Використання пропофола як снодійного виглядає сумнівно з медичного погляду, це можна розглядати як прояв професійної некомпетентності, коментують фахівці. Пропофол зазвичай застосовується, як наркоз перед серйозною операцією.

Раніше повідомлялося, що лікар Мюррей став фігурантом справи про навмисне вбивство. Влада провела обшук у його офісі. Правоохоронні органи, однак, зазначають, що медик співпрацює зі слідством, і не поспішають називати його головним підозрюваним.

Адвокат Мюррея стверджує, що він "не прописував і не давав нічого, що могло б убити Майкла Джексона". Сам лікар заявив, що не коментуватиме чутки, домисли або відомості з анонімних джерел.

Зараз лікар перебуває в Лас-Вегасі. Він не може вести медичну практику і всюди ходить з охоронцем. Мюррей скаржиться на зайву увагу преси і голослівні звинувачення на свою адресу.

Конрад Мюррей став особистим лікарем Джексона минулого травня, він повинен був супроводжувати співака в Лондон, де той планував дати в липні серію концертів. За словами адвоката, 25 червня Мюррей виявив співака в кімнаті без свідомості. Лікар спробував надати йому першу допомогу, але вона виявилася неефективною.

Невідомо, скільки часу знадобилося на виклик швидкої допомоги, хоча адвокати Мюррея стверджують, що медиків викликали протягом півгодини. Через три хвилини після виклику швидка була на місці. Ще 42 хвилини Джексона намагалися привести до тями, після чого завантажили в машину і повезли в лікарню. Там поп-співака визнали мертвим.

Тіло Джексона піддавалося розтину двічі. Патологоанатоми встановили, що його смерть була ненасильницькою. Результати токсикологічної експертизи можуть з’явитися пізніше цього тижня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.