Атракціон нечуваного пролетарського чуття правоохоронців

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.07.2009 13:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7646

Шоу на кістках триває. Геніальні пінкертони з МВС та політикани вже пришили пограбування нардепа-аскета до справи Гонгадзе.

Пограбоване житло нардепа-аскета

Розбій у домі першого віце-спікера парламенту Олександра Лавриновича збігся за часом із затриманням екс-генерала МВС Олексія Пукача, якого підозрюють в організації вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе, пише газета "Дєло" .

Як повідомили в МВС, напад відбувся ще 21 липня. Ввечері четверо невідомих в масках увірвалися в маєток Лавриновича, коли останнього не було вдома. Зв'язавши сторожа-садівника, злочинці вирізали за допомогою болгарки сейф і зникли.

За даними правоохоронних органів, Лавринович заявив про зникнення сейфа, в якому зберігалася його особиста зброя - іменний пістолет ПСМ калібру 5,45 мм. За інформацією газети Україна Молода, крім пістолета, в сейфі був мішок з грошима, які віце-спікер нібито зняв з банківського рахунку напередодні.

Сам Лавринович коментувати подію категорично відмовляється. "Я про це ні з ким не говорю. А ті, хто про це повідомляє у ЗМІ, напевно, самі це і зробили", - зазначив Делу депутат.

Газета пише, що Пукача затримано співробітниками СБУ в Житомирській області також увечері 21 липня. За словами джерела в правоохоронних органах, такий збіг навряд чи можна назвати випадковим.

"По-перше, грабіжники, які проникли в будинок віце-спікера, знали, що вони йдуть до людини такого рангу, тому якщо це і був грабіж, то сума повинна була бути вражаючою", - сказав він. На його думку, логічно припустити, що цікавили злочинців швидше документи, які могли міститися в сейфі.

Більше того, екс-майор держохорони Микола Мельниченко припустив у коментарі Делу, що у викраденому сейфі могла бути офіційна відповідь американського Федерального бюро розслідувань від 2001 року, в якому ФБР дало згоду взяти на експертизу "плівки Мельниченка".

Дело пише, що восени 2000 року Олександра Лавриновича обрано головою тимчасової комісії із розслідування обставин зникнення Ґонґадзе. Протягом року роботи вона не показала реальних результатів, за що більшість її членів критикували Лавриновича. Експертиза, про яку нагадав колишній майор Мельниченко, повинна була відбутися у 2001 році.

Як тоді повідомляв лідер СПУ Олександр Мороз, експерти ФБР повинні були отримати попередні результати експертизи таращанського тіла і аудіозаписів майора Мельниченка, нібито наданих парламентською комісією. Однак Лавринович заявив, що комісія не відправляла на експертизу в Федеральне бюро розслідувань США будь-які матеріали. "Як відомо, Лавринович, як тільки отримав відповідь від ФБР, одразу її сховав від членів Тимчасової слідчої комісії, роботу якої саботував", - зазначив Мельниченко.

Однак, народний депутат від БЮТ Григорій Омельченко, який також брав участь у роботі слідчої комісії із розслідування вбивства Ґонґадзе, сумнівається, що викрадення сейфа в домі Лавриновича пов'язано з цією справою. "Я не думаю. Там могли бути інші важливі документи - партійні, або ж оригінал великого договору між БЮТ і ПР", - припустив Омельченко.

Від “Аратти”: нас дивує, що ніхто досі не додумався прив'язати пограбування аскетичного помешкання народного обранця до сонячного затемнення, наприклад. Наразі це б виглядало більш правдоподібно.

Тим більше, що правила діловодства у парламенті вимагають зберегати оригінали документів Тимчасової слідчої комісії не по домашніх сейфах, а у архіві парламенту. Якщо Лавринович вилучив офіційний документ із документів комісії - то це вже попахує криміналом. І чому в такому випадку штатні "правдоборці за народ" ще тоді не домоглися відповідальності колеги?

Хоча, навіщо йому ця макулатура? Адже напевно у парламентаря із таким стажем навряд чи є звичка тягати документи додому - їх потрапляє до кожного обранця не один кілограм за день.

Ну а таємні типу протоколи парламентських мудреців - це взагалі прикольно. При тому, що Лавриновича ніхто не називав у числі так званих переговорників з ПРіБЮТу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.