А як же Закон? Гарант використовує спецслужби як передвиборчу фішку

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 29.07.2009 14:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7648

У разі повторного балотування Віктора Ющенка на посаду Президента можна з високим ступенем імовірності прогнозувати пряме або опосередковане використання спецслужб у виборчій кампанії.

Водночас таке використання матиме, швидше за все, неефективний характер.

Так прокоментував активність СП у коментуванні справи Пукача заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький. Про це повідомила прес-служба агентства.

"Можна не сумніватися, що команда Ющенка намагатиметься досить активно використовувати один із найбільш доступних йому механізмів адмінресурсу - спецслужби. Те, яким чином сьогодні відбувається коментування розслідування щодо Лозинського та Пукача, складно не назвати прямим втручанням у діяльність правоохоронних органів. Навіть більше, таке використання спецслужб набуває масового, проте неефективного характеру".

На думку Голобуцького, використання адмінресурсу з боку Ющенка буде найменш ефективним за всю історію цього інструменту політичної комунікації.

"Ющенко буде вкрай неефективно використовувати адмінресурс, як у випадку з губернаторами, так і зі спецслужбами. Це пояснюється не лише об'єктивними особливостями, але й суб'єктивними. Зокрема, Ющенко не є для чиновників середньої ланки втіленням влади й не може сприйматися ними як носій цієї влади в майбутньому", - відзначив Голобуцький.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.