Справа Гонгадзе. ГПУ розпочала експертизу кісток, які вже об’явлені як голова Гонгадзе

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 29.07.2009 17:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7652

Сьогодні фахівці розпочали проведення експертизи для ідентифікації залишків черепа, який може належати вбитому журналісту Георгію Гонгадзе.

Про це повідомили в Генпрокуратурі України.

Також в Генпрокуратурі зазначили, що такі дії необхідно провести для того, щоб встановити ідентифікацію знайдених фрагментів голови з кістками тіла.

А тим часом екс-охоронець Кучми Микола Мельниченко висунув ультиматум ГПУ, який зазіхає на законні процесуальні права потерпілої від злочину дружини вбитого журналіста Мирослави Гонгадзе.

Мельниченко попереджає генерального прокурора Олександра Медведька, що припинить з ним співпрацю у разі усунення ним від розслідування справи вбивства Георгія Гонгадзе слідчого Олександра Харченка та заступника генпрокурора Миколу Голомшу.

Про це йдеться у зверненні Мельниченка до Медведька.

“Як мені стало відомо, сили, що зацікавлені в тому, щоб винні у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе особи не понесли жодної відповідальності, тиснуть на Вас з вимогою зміни складу слідчої групи, що веде дане розслідування”, - пише Мельниченко.

При цьому він заявив, “що з того моменту, коли слідчу групу очолив Харченко Олександр Володимирович, розслідування справи отримало найбільших результатів”.

У зв’язку з цим Мельниченко інформує Медведька, що у разі, якщо “Ви приймете це аморальне, підступне та підле рішення, та усунете від справи Голомшу Миколу Ярославовича та Харченка Олександра Володимировича - подальша моя співпраця з таким генеральним прокурором буде неможливою”.

Також, підкреслив Мельниченко, “це автоматично приведе до того, що я буду змушений відмовитись від охорони, що надається мені Службою безпеки України”.

Як повідомлявлося раніше, адвокат вдови журналіста Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко 29 липня звернулася до генпрокурора Медведька із заявою про відвід слідчого у справі розслiдування вбивства Гонгадзе Олександра Харченка та з проханням усунути від розслідування справи заступника генпрокурора Миколу Голомшу.

При цьому вона повідомила, що вважає за необхідне, щоб цю справу продовжив розслідувати заступник генпрокурора Віталій Щоткін. За словами адвоката, на даний час «брак професійності слідчих ставить під загрозу спроможність обвинувачення в суді».

Від “Аратти”: ми схильні розглядати останню заяву пана Мельниченка не інакше, як протизаконний тиск на слідство, який порушує процесуальні права потерпілої, визначені в КПК України.

Ми вважаємо, що такі дії абсолютно неприпустимі і мають отримати відповідну правову оцінку.

Ми підозрюємо, що насправді, у такий спосіб, Мельниченко хоче усунутися від слідчих дій та сховатися за кордоном, щоб без його участі кримінальна справа йшла відповідно сценарного плану.

Або ще гірше - ми не відкидаємо, що сам Мельниченко вже став частиною цього плану.

Бо інакше важко зрозуміти логіку його дій на підтримку осіб, які систематично порушують вимоги закону?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.