Експерти попереджають про загрозу кібер-атак

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 29.07.2009 18:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7656

Користувачі соціальних мереж та інших веб-порталів, побудованих за принципом веб 2.0, найближчим часом можуть стати жертвами кібер-атак через брак захисту. Такими є результати дослідження компанії Sophos.

Відповідно до доповіді, 63 проценти опитаних працедавців непокояться, що їхні працівники передають надто багато інформації, зокрема і конфеденційної, стороннім особам через соціальні мережі. Крім того, більше половини системних адміністраторів не блокують такі веб-сторінки. Витік конфіденційних даних через веб 2.0 уже спричинив відставку кількох високопасодавців.

Найгучнішою була справа щойнопризначеного голови британської розвідки MI6, чия дружина виклала у Facebookу його фотографії та інші дані. Після того, як про це довідалися співробітники, йому довелося піти у відставку навіть до офіційної церемонії представлення.

Не бути довірливим

Компанія Sophos, що працює у сфері інтернет-безпеки, радить приватним фірмам, та особливо приватним особам краще усвідомити принцип роботи веб 2.0 і встановити відповідний захист.

Адже на користувачів веб 2.0 полюють не лише шукачі конфіденційної інформації, а й ділки, які збирають і перепродають особисті дані, а також спамери. Минулого місця бюро ЄС з охорони праватних данних оприлюднило поради щодо того, як захиститися від кібер-атак. Зокрема, не завантажувати особисті приватні фотографії, а також фото друзів та знайомих. І звичайно, надавати мінімум інформації про себе.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.