Справа Гонгадзе. Адвокат Мирослави Гонгадзе бачить, як слідство валить справу

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.07.2009 23:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7658

У разі, якщо слідча група по справі Гонгадзе не зміниться, вона зробить все, щоб передати справу до суду до виборів.

Про це заявила представник вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко в ефірі 5 каналу.

"Ця слідча група зробить все, щоб передати справу з обвинуваченням Пукачу до виборів до суду. Ніхто не дбає за тим, чи буде спроможне це обвинувачення у суді", - вважає вона.

"Процесуальні терміни є такими, що як раз після виборів суд на своєму попередньому засіданні винесе рішення про необхідність відіслати справу на дослідування. Після виборів це вже нікого не цікавитиме. А до виборів треба відрапортувати про ефективну роботу", - наголосила Теличенко.

Як відомо, раніше Мирослава Гонгадзе заявила відвід керівництву слідства у справі журналіста.

Водночас, представник вдови журналіста вважає, що Генпрокуратура не змінить слідчу групу. "Таке враження, що вся Генпрокуратура, у частині, яка має відношення до розслідування справи Гонгадзе, підпала під залежність від політичного тиску", - сказала вона.

Теличенко наголосила, що "визначним аргументом став допит Пукача без захисника". "Прикриватися тим, що Пукач погодився свідчити без захисника, можуть лише ті, хто розраховує на невизнання цієї слідчої дії у суді", - зазначила вона.

Коментуючи заяву екс-охоронця президента Леоніда Кучми Миколи Мельниченка про те, що він відмовиться співпрацювати з Генпрокуротурою у разі усунення чинної слідчої групи, Теличенко сказала: "Хто такий Мельниченко, що він розказує, з ким він буде співпрацювати, а з ким не буде?".

Також вона вважає, що "найкраще для Пукача розповідати все щиро". "Якщо він все чесно, щиро і повно розповідатиме, він може на щось сподіватися", - наголосила Теличенко.

Представник вдови Гонгадзе висловила сподівання, що отримає відповідь на клопотання про відвід слідчої групи у четвер у першій половині дня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.