УЄФА відмовилася від готелів Ахметова

Автор/джерело -  © NEWSru.ua



Дата публiкацiї - 30.07.2009 04:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7662

Компанія TUI Travel, офіційний туроператор Євро-2012, відмовилася підписувати договір з готелями Ріната Ахметова - донецьким “Донбас-Палас” і столичним “Опера”.

“Донбас-Палас”

Саме у цих готелях під час проведення Євро-2012 повинна була проживати "сім'я" УЄФА (комерційні партнери, керівництво УЄФА, команди, судді, спонсори тощо). Основна причина конфлікту - це вартість готельних номерів, пише "Дело".

"За номер у готелі просять у середньому 800 євро за ніч. У Європі таких цін взагалі немає", - говорить заступник директора Координаційного бюро з підготовки і проведення Євро-2012 в Україні Валерій Жолдак. За його словами, в Європі вартість проживання в готелі такого рівня коливається в межах 170 євро.

В той же час керівництво готелю заявляє, що готове до компромісу, але не бачить зацікавленості з боку туристичної компанії.

"Готелі "Опера" і "Донбас-Палас" зі свого боку підписали договори з УЄФА ще 8 травня. Але, на жаль, ми не отримали ніякої відповіді від УЄФА. TUI не влаштовують тарифи на проживання, проте у відповідь пропозицій ми не отримували", - говорить Бернард Мікаллеф, генеральний директор готелів. За словами Мікаллефа, поки жоден п'ятизірковий готель у Києві не підписав договір з TUI.

Як заявив голова облради Донецька Анатолій Близнюк, "Донбас-Палас" і "Опера" підпишуть контракт з турагентством тільки в тому випадку, якщо його представники приїдуть на переговори. "Нічого нам факсом слати документи, що ми повинні робити. Такі питання вирішуються особисто", - обурюється Близнюк.

Примітно, що подібні проблеми виникли у TUI Travel тільки з готелями Ріната Ахметова. "У Харкові між власниками готелів і представниками TUI Travel були дискусії, але на сьогодні всі договори підписані", - говорить заступник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Сороженко. За словами директора департаменту "Євро-2012" Львівської міськради Олега Засадного, на сьогодні підписано 46 договорів між готелями Львова і TUI Travel.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що медичне забезпечення континентальної першості з футболу обійдеться Україні майже в 3 мільярди гривень. Кабінет Міністрів ухвалив Концепцію медичного забезпечення єврочемпіонату.

Згідно з документом, левову частку у фінансуванні охорони здоров'я повинні взяти на себе місцеві бюджети. Вони мають за три роки знайти понад 2 мільярди гривень. Решту суми (824 мільйони) надасть держбюджет.

Голова координаційного бюро з підготовки і проведення Євро-2012 в Україні Ілля Шевляк вважає, що 3 млрд гривень вистачить для того, щоб привести вітчизняну медицину до ладу. "Цю суму прорахувало Міністерство охорони здоров'я. При розрахунку враховувалися потреби міст, що приймають "Євро", - говорить Шевляк.

Гроші передусім призначені на купівлю медичного устаткування і спецтехніки. Наприклад, планується купити 622 автомобілі і декілька вертольотів екстреної допомоги.

Крім того, слід створити мобільні госпіталі у фан-зонах і збільшити на 100 тисяч кількість ліжко-місць у лікарнях тих міст, які приймуть Євро-2012. Також окремим витратним рядком йде навчання медичного персоналу англійській мові і оплата послуг волонтерів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.