Уряд затвердив Концепцію реформи місцевого самоврядування

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.07.2009 14:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7668

Концепцію реформи місцевого самоврядування затвердив Кабінет Міністрів України на черговому засіданні в середу 29 липня.

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда.

Концепція реформи місцевого самоврядування, за словами Міністра, розроблена з урахуванням положень Концепції державної регіональної політики, національного і міжнародного досвіду становлення та організації місцевого самоврядування, документів Ради Європи, зокрема Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи щодо розвитку місцевої демократії з метою визначення засад розбудови оптимальної, ефективної системи належного, доброчесного місцевого самоврядування в Україні.

«Існуюча в Україні система місцевого самоврядування сьогодні не відповідає потребам суспільства. Функціонування місцевого самоврядування не спрямовано на реалізацію його головного призначення – створення та підтримку сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, надання мешканцям територіальних громад якісних та доступних публічних послуг на основі сталого розвитку дієздатної громади. Перед місцевим самоврядуванням постали виклики, які потребують ефективного та швидкого реагування. Це і стало причиною розробки Мінрегіонбудом Концепції реформи місцевого самоврядування», - поінформував Василь Куйбіда.

У документі йдеться, що метою реформування місцевого самоврядування в Україні є підвищення якості життя людини за рахунок створення умов для сталого розвитку територіальних громад як самостійних та самодостатніх соціальних спільнот, члени яких матимуть можливість ефективно захищати власні права та інтереси шляхом участі у вирішенні питань місцевого значення.

Процес реформування місцевого самоврядування Концепція розбиває на чотири етапи, останній з яких документ передбачає завершити в 2014 році, повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.