Справа Гонгадзе. ГПУ рапортує про знахідки

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 30.07.2009 23:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7680

Знайдено всі фрагменти черепу вбитого журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Юрій Бойченко в ефірі 5 каналу.

"У середу вже почали працювати судмедексперти над фрагментами черепу Гонгадзе і нові фрагменти долучені до матеріалів експертів, які продовжують проводити дослідження", - сказав він.

На питання, чи допускає Генпрокуратура участь закордонних фахівців у експертизі, Бойченко відповів: "Безумовно, якщо потерпіла сторона буде наполягати на тому, що треба долучити до проведення експертизи закордонних фахівців, ми підемо на це".

Водночас він наголосив, що у суді будуть визнані матеріали лише такої експертизи, у якій брали участь українські фахівці.

Також речник відмовився відповідати на питання, чи назвав обвинувачений у вбивстві журналіста екс-генерал-лейтнант Олексій Пукач прізвища замовників злочину, посилаючись на таємницю слідства.

На питання, навіщо дружина вбитого журналіста Мирослава Гонгадзе вимагає змінити слідчу групу, Бойченко сказав: "Деякі політики і державні діячі зацікавленні у затягуванні та перешкоджанні успішному продовженню розслідування цієї кримінальної справи".

"Тому вони вдаються до таких засобів, як залучення захисника Валентини Теличенко, яка звернулася із заявою про відвід слідчого і заступника генпрокурора, який курує цю справу, хоча жодної причини, жодного приводу для цього не вказується", - зазначив він.

"Відповідно генпрокурор прийняв рішення і виніс постанову про відмову у задоволенні їх клопотання", - пояснив речник ГПУ.

Відповідаючи на питання, якими будуть подальші кроки слідства, якщо експертиза встановить, що знайдені рештки належать Гонгадзе і будуть названі прізвища замовників вбивства, Бойченко зазначив: "Слідство проведе об’єктивне, всебічне, повне розслідування і передасть справу до суду".

"Суд визначить винних і визначить міру покарання всіх причетних до цього злочину", - додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.