В Криму тричі за місяць горіли маршрутки

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.07.2009 01:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7681

У Сімферополі у середу цілком згорів маршрутний автобус. Пасажири та водій не постраждали.

За тиждень згоріло два автобуси «ЧАЗ» А-074

Як повідомляє прес-служба Головного управління МНС України у Криму, о 13:20 до міськуправління МНС надійшов дзвінок про те, що на вулиці Маяковського недалеко від магазину “Фуршет” горить автобус “Еталон”, що прямував маршрутом N61.

"Я їхав з Центрального ринку у бік Свободи. У салоні перебувало понад 20 пасажирів. Раптом я відчув запах гару і побачив дим, що йшов з-під панелі приладів. Я швидко зупинив машину, повернув гроші за проїзд усім пасажирам і попросив їх залишити салон" , - передає розповідь водія автобуса прес-служба.

Маршрутка почала наповнюватися димом. Водій схопив вогнегасник і спробував загасити полум'я, але зусилля виявилися марними - за лічені хвилини автобус практично цілком згорів.

Прибулі на місце рятувальники МНС залили автобус, який палав. У результаті пожежі постраждав ще один автомобіль, припаркований до узбіччя. Маршрутка, яка горіла за метр від легкового “Мерседеса”, зіпсувала бік іномарки. У “Мерседеса” розплавилися фари, потріскала фарба і вилетіло скло.

Причину та збитки від раптового займання встановлюють. За попередніми даними, пожежа трапилася внаслідок короткого замикання електропроводки.

Два тижні тому за аналогічних обставин згорів автобус ТATA I-VAN у Судаку. Ні пасажири, ні водій, на щастя, не постраждали.

А тиждень тому, 22 липня, о 09.33 на 7-му кілометрі автодороги Євпаторія - Чорноморське при в'їзді в село Колоски відбулося загоряння в точнісінько такому автобусі «ЧАЗ» А-074.

Автобус прямував маршрутом Саки - Наташино. У салоні автобуса знаходилися 25 пасажирів і водій, всі були успішно евакуйовані. Ніхто з людей не постраждав.

Автобус ЧАЗ А-074 виробляється на Чернігівському автобусному заводі, що входить до складу корпорації “Еталон”. Автобус оснащений китайським дизельним двигуном FAW CA6D32-12.

Корпорація «Богдан» спростовує інформацію про те, що у Сімферополі згорів автобус її виробництва

Корпорація «Богдан» звертається до Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи з проханням спростувати поширену напередодні інформацію про те, що у Сімферополі згорів автобус «Богдан». На фотографіях розповсюджених прес-службою ГУ МНС України в АР Крим видно, що згорілий автобус виробництва іншої компанії (а саме корпорації «Еталон» ЧАЗ А-074 - прим. “Аратта”). Крім того, корпорація постійно підтримує зв'язок із перевізниками, які також не підтвердили інформації про займання автобусу «Богдан».

Поширення офіційним джерелом неправдивої інформації наносить шкоду іміджу та діловій репутації компанії. У випадку не спростування інформації, корпорація залишає за собою право звернутися до суду.

На власному досвіді співробітники МНС переконуються в якості та надійності техніки «Богдан». Виконувати нелегку роботу підрозділам МНС допомогають рятувальні автобуси, пересувні лабораторії та багато інших транспортних засобів виробництва корпорації «Богдан».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.