Кремль готує нову війну

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.07.2009 14:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7687

Офіційний Цхінвалі має намір облаштовувати кордон з Грузією по лінії колишньої Південно-Осетинської автономної області, попри те, що офіційний Тбілісі не збирається проводити демаркацію 400-кілометрової межі, оскільки вважає цю територію за свою і висуває територіальні претензії.

Глава самопроголошеної республіки підкреслив, що після підписання відповідної угоди між РФ і Південною Осетією кордон країни з Грузією надійно охороняється російськими і південносетинськими прикордонниками.

«Так, є проблемні регіони в нашій республіці, які також вже беруться під спільну охорону. Я не вважаю, що є якась необхідність збільшення військового контингенту або прикордонників. На місці достатньо сил і засобів, можливостей, тим більше російські прикордонники діють дуже професійно, дуже ефективно», - заявив Едуард Кокойти.

При цьому він підкреслив, що Південна Осетія має намір зажадати від Грузії повернення Трусовської ущелини. «У нас є дуже серйозні територіальні питання, які потрібно буде піднімати. І ми ставитимемо ці питання. Це Трусовська ущелина, що входить сьогодні до складу грузинського адміністративного краю Мцхета-Мтіанеті, - це споконвічно осетинська земля, яка за незрозумілих причин, за радянських часів, якось перейшла під адміністративне управління Грузинською РСР.

Сьогодні треба ставити питання про повернення цих земель Осетії», - повідомив президент.

Він нагадав, що це унікальні місця, де народилися багато видатних представників осетинського народу.

Трусовська ущелина, розташована між Казбеком і головним Кавказським хребтом, являє високу, вкриту сніговими горами улоговину, в якій з льодовиків Казбеку бере початок річка Терек. Трусовська ущелина разом з Гудською ущелиною і Кобінською улоговиною є батьківщиною для представників 65 осетинських прізвищ.

Тепер залишилося почекати того моменту, поки Грузія проігнорірує чи відреагує на вимогу Кокойти.

І розпочинається нове «примушення до миру»...

за матерілами RUpor


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.