“Червоний барон” повертається: нові подробиці

Автор/джерело -  © Yтро.ua



Дата публiкацiї - 31.07.2009 15:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7688

Після звістки про повернення у Формулу-1 семикратного чемпіона світу Міхаеля Шумахера, почали з’являтися перші коментарі з боку експертів.

Так менеджер німецького спортсмена Віллі Вебер, який раніше спростовував повернення чемпіона, признався, що намагався відмовити Міхаеля від повернення у Формулу-1.

«Так, я намагався його відмовити. Головна проблема в тому, що люди багато чого чекатимуть від Шумахера - якщо вже він повернувся за штурвал, означає повинен обов'язково перемагати», - заявив Віллі Вебер.

«Міхаель просто не зміг відмовити Ferrari, яка попросила його про допомогу в скрутну хвилину. Новина ця хороша для преси, уболівальників, Формули-1. А ось як хороша вона для нас - подивимося», - цитує Вебера Motorsport з посиланням на Der Tagesspiegel.

Свою оцінку дав і триразовий чемпіон світу Никі Лауда. Австрієць не сумнівається в таланті і успішному виступі Шумахера.

«Повернення Міхаеля Шумахера - це справжня сенсація, Берні Екклстоун повинен віддати гонщикові половину своєї зарплати. Я не стверджуватиму, що Міхаель обов'язково переможе, але думаю, що німцеві не складе труднощів показати свою минулу форму. У мене немає ніяких сумнівів в його реакціях, він буде прекрасним», - заявив Лауда.

«Дуже цікаво буде подивитися на протистояння Шумахера і Кимі Райкконена - хто з них буде швидший? Кімі або збереться, або буде битий Міхаелем. У будь-якому випадку, повернення Шумахера - краще, що відбулося у Формулі-1 за останній час. З величезним нетерпінням чекаю гонку у Валенсії», - цитує Лауду Daily Mail.

Еді Джордан, в команді якого в 1991 році дебютував молодий Шумахер, вважає, що повернення Міхаеля повинне насторожити молодих пілотів, що ніколи раніше не мали справи з семикратним чемпіоном світу.

«Неважливо, скільки йому років - 20 або 40, він міцний горішок. Можливо, що його реакція ослабіла на мілісекунду, але саме на цю мілісекунду він був швидший за всіх, коли виступав. Його повернення - тривожний дзвінок для молоді - їм доведеться постійно озиратися на нього», - цитує Еді F1network.

Екс-пілот Формули-1 Джон Уотсон також вважає, що повернення Міхаеля в гонки пройде успішно, і можливо, Ferrari навіть, підпише з ним контракт на сезон 2010 року.

«Зараз Міхаелю потрібно як слід потренуватися на симуляторах. Поки він ще не у формі, але цей симулятор - майже як справжній болід. І повірте мені, Шумахер не зважився б на повернення, якби не вважав, що зможе гідно виступити. Я вважаю, що Міхаель - краща кандидатура для Ferrari. Якщо він буде неймовірно успішний, то йому можуть запропонувати і контракт пілота на наступний сезон», - цитує Уотсона Gpupdate.net.

Прокоментував повернення Міхаеля і пілот чемпіонату Себастьян Феттель. Молодий німець, в якому багато хто бачить спадкоємця Шумахера, зізнався, що повернення Міхаеля Шумахера стало для нього несподіванкою.

«Це великий і дуже приємний сюрприз. Упевнений, що уболівальники просто щасливі. У гонках нічого не змінилося: потрібно концентруватися на собі. Коли в неділю гаснуть вогні, йде боротьба кращих з кращих перемоги. Кінець кінцем, все одно з ким ви змагаєтеся», - цитує Феттеля Motorsport-total.

Італійське видання Tuttosport вважає, що на вирішення Шумахера вплинув і грошовий аспект - за інформацією газети, німцеві запропонували новий контракт консультанта Скудерії, який оцінюється в 5 мільйонів доларів, взамін на підміну травмованого Феліпе Маса.

Згідно повідомленням видання Mirror, повернення Міхаеля в гонки обійдеться Ferrari недешево. За кожну проведену гонку семикратний чемпіон світу отримає 3 мільйони фунтів стерлінгів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.