Провал агентів Луб’янки. Російські дипломати таки шпигували, за сумісництвом

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 31.07.2009 15:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7689

Генконсул РФ в Одесі Олександр Грачов займався створенням підконтрольної РФ структури для реалізації російського впливу.

Про це "Українській правді" повідомили джерела в компетентних органах.

Фінансування діяльності відбувалося з використанням тіньових схем надходження в Україну валютних коштів, розповів співрозмовник про діяльність Грачова, виконання місії якого український МЗС вирішив дозволити.

"Грачов фактично проводив нелегальну агентурну діяльність для забезпечення підтримки політичних кроків Росії щодо України з ключових напрямків, для чого він установлював контакти з відомими політичними діячами України", - сказав співрозмовник.

За словами джерела, під час неофіційних особистих зустрічей з такими особами Грачов доручав українцям готувати письмову інформацію про те, як створити механізми впливу і просувати політики Росії в Україні.

"При цьому отримані Грачовим матеріали доповідалися ним через керівництво російських спецслужб безпосередньо Володимиру Путіну", - заявив співрозмовник.

Він також зазначив, що Грачов фактично ініціював створення і "тіньову" фінансову підтримку політичної партії “Родіна”, лідером якої є Ігор Марков.

"При цьому, шляхом фінансових махінацій, частину коштів Марков та Грачов використали для придбання житла іноземному дипломату у житловому комплексі "Білий парус", де розміщений офіс Маркова", - сказав співрозмовник.

Торкаючись діяльності вже відправленого в Росію іншого дипломата Володимира Лисенка, співрозмовник розповів, що той проводив активну розвідувально-підривну діяльність в Україні.

"Лисенко встановлював неофіційні контакти з представниками місцевих органів влади з метою отримання закритої упереджувальної інформації про позицію України на переговорах по ЧФ РФ", - сказав співрозмовник.

За його словами, Лисенко також "шукав шляхи створення позицій впливу в кримськотатарському середовищі з метою усунення керівництва Меджлісу та їх заміни на осіб з проросійськими поглядами, а також з метою створення альтернативної Меджлісу політичної структури".

Також він був організатором та спільно з співробітниками ФСБ на ЧФ РФ спонсором публічних акцій протесту, наприклад під час прибуття до Севастополю кораблів країн НАТО, пікетування правими організаціями штабу ЧФ РФ, дії виконавчої служби з вилучення з незаконного володіння ЧФ РФ станції "Марс-75".

Нагадаємо, вчора російський очільник МЗС буквальньно клявся, що його підлеглі мало не святі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.