Тракториста “Київенерго” звинувачують у наїзді на машину начальника кримінального розшуку

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 31.07.2009 18:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7691

Тракторист “Київенерго” вважає несправедливим рішення Дніпровського суду Києва про визнання його винним в аварії, яку він не скоїв.

Тракториста “Київенерго” звинувачують у наїзді на машину начальника кримінального розшуку

Тракторист “Київенерго” Олександр Коротун, в трактор якого врізалася машина колишнього начальника карного розшуку Дніпровського району столиці, звернувся до омбудсмена України Ніни Карпачової з проханням про захист його прав.

Співробітник “Київенерго” вважає несправедливим рішення Дніпровського суду Києва про визнання його винним в аварії, яку він не здійснював.

"Це - практично анекдотичний, але досить поширений випадок, коли винним у наїзді на дорогу машину виявляється водій робочого транспорту, хоча впевнені, що насправді все відбувалося з точністю навпаки. У нашому випадку це наїзд автомобіля Toyota Prado впливового в минулому чиновника на ківш трактора, що належить “Київенерго” в результаті грубого порушення правил дорожнього руху водія джипу. Те, що виявилося написаним у постанові райсуду, на жаль, зайвий раз доводить поверхове ставлення суддів до своєї роботи, або їх упередженість по відношенню до окремих справах. Схоже, що цей випадок підтверджує факт існування "телефонного права" і віртуозного користування ним можновладців. Але юристи Київенерго мають намір відстоювати права всіх своїх працівників у суді, в тому числі і водіїв спеціальної техніки, які стають жертвами сваволі несумлінних автомобілістів ", заявив Директор по правовому забезпеченню АК “Київенерго” Дмитро Усатюк.

Інцидент стався 9 квітня 2009 року. По вулиці Стальського з вулиці Братиславській у напрямку Курнатовського близько 12:30 водій автомобіля Toyota Prado з номерами АА 92-92 СВ, оминаючи на перехресті по зустрічній смузі трактор JCB3cx “Київенерго”, що стояв на повороті, не розрахував і врізався в його ківш.

Водієм Toyota Prado виявився Сергій Шапошников - колишній начальник карного розшуку Дніпровського району столиці. А власник автомобіля, згідно з документами, його дружина - співробітниця податкової інспекції Оксана Шапошникова.

"Після події, як у казці, раптом на світ з'являються суперечливі документи: схема ДТП, протокол аварії та пояснення свідків з боку водія Toyota Prado. Якщо всі ці документи зіставити між собою, то вийде, що законів фізики просто не існує - трактор різко розвертається на швидкості 50-60 км/год на 90 градусів, потім різко гальмує не залишаючи гальмівного шляху. Крім того, експертиза, яку відмовилися в суді дати на ознайомлення водієві, показала, що автомобіль та Спецтранспорт Київенерго рухалися з однаковою швидкістю -- 50-60 км/год, хоча технічна можливість даного трактора в кращі роки - не більше 40 км/год. Але будь-яка робота з документами не спотворить головного факту - трактор знаходився в крайній лівій смузі і будь-який паралельний рух джипу (обгін або об'їзд) по зустрічній стороні в даному випадку є порушенням правил дорожнього руху ", - розповідає Дмитро Усатюк.

Справу було передано у Дніпровський суд Києва, у якому суддя Антипова винесла постанову і визнала провину водія трактора.

За допомогою юристів компанії водієві трактора з великими труднощами і порушенням судом всіляких процесуальних норм вдалося отримати постанову райсуду, яке вони настійно радять оскаржити, повідомляють в компанії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.