Представник “Нашої Ряби” вибачився за забруднення Росави

Автор/джерело -  © “Прес-Центр”



Дата публiкацiї - 2.08.2009 22:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7695

“Причиною викиду в Росаву брудних вод став “людський фактор”, – твердить директор ЗАТ “Птахофабрика “Миронівська”.

Екологічну катастрофу у Росаві спричинили брудні стоки “Нашої Ряби”? Фото: Сергій КОСЕНКО

На початку травня цього року на річці Росаві поблизу сіл Малий Ржавець і Полствин Канівського району загинула вся риба. Красива чиста річка перетворилася на смердюче болото.

Місцеві стверджували, що винен у цьому забійний цех ЗАТ "Птахофабрика "Миронівська" (фірма "Наша Ряба"), нечистоти з якого спустили у воду.

Під час зустрічі з журналістами директор ЗАТ "Птахофабрика "Миронівська" Василь Бежинець зауважив, що наразі не встановлено зв’язку загибелі риби з роботою забійного цеху у Степанцях. Проте погодився з тим фактом, що у Росаву скинули зворотні води після очисних споруд підприємства, в яких була перевищена допустима концентрація деяких речовин.

Директор вважає, що у цьому випадку негативно спрацював людський фактор. Василь Бежинець попросив вибачення у жителів Канівщини, які живуть вниз за течією Росави і відчувають певні незручності.

– Десятки мільйонів гривень ми виділяємо на природоохоронні цілі, – каже пан Бежинець. – Нещодавно удвічі збільшили потужності з очистки води, вже після аварії ввели додатковий етап очистки – тригідролізні ємності, аналогів яким поки що немає в Україні. На усіх етапах очистки води встановлені електронні датчики, які показують хімічний склад води. На очисних спорудах працює окрема лабораторія, котра контролює виключно якість води.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.