Російські морпехи підстрелили українську дівчину. На пляжі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.08.2009 13:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7698

31 липня зазнала вогнепального поранення севастопільська студентка Ольга Литвиненко, яка із друзями відпочивала на пляжі. Російські військові вважають пляж - частиною свого полігону.

Дівчина отримала поранення в ногу під час проведення навчань на полігоні Чорноморського флоту Росії в Севастополі.

Так стверджує прес-служба ЧФ РФ.

За їхньою версією, 31 липня о 17:00 на військовому стрільбищі морської піхоти Чорноморського флоту, розташованому в бухті Козача (Севастополь), відповідно до плану бойової підготовки, з особовим складом проводилися заняття по вогневій підготовці.

О 19:45 старшим на заняттях був отриманий сигнал про появу в оточенні 2 чоловік, які повідомили, що їх знайомій, студентці Севастопольського Національного технічного університету Ользі Литвиненко необхідна допомога.

Під час подальшого розгляду з’ясувалося, що 5 місцевих жителів, серед яких була дівчина, близько 12:00, за 5 годин до початку виконання бойових вправ, проігнорували попереджувальні написи і проникли через огорожу на територію полігону.

По виступах у скелі вони спустилися в грот, який з висоти берега полігону не є видимим, внаслідок чого, надалі, вони опинилися поза контролем оточення при підготовці і проведенні занять.

О 19.30 група, закінчивши відпочинок, зібралася додому.

Взуваючись, дівчина відчула сильний удар, різкий біль в нозі і впала.

Отриману внаслідок рикошету рану військові медики ЧФ кваліфікували як дотичне наскрізне кульове поранення в області гомілки лівої ноги.

Після надання первинної медичної допомоги морські піхотинці здійснили евакуацію постраждалої з важкодоступного місця, після чого в медпункті частини провели хірургічну обробку рани і передали дівчину лікарям севастопольської швидкої медичної допомоги.

Прес-служба відзначає, що цей нещасний випадок став можливий через повне нехтування цивільними особами застережних написів «Стій, стріляю, прохід і проїзд заборонений» російською та українською мовами, які були присутні в тому місці, де група молодих людей перелізла огорожу стрільбища.

Між тим, Севастопольська міська організація ВО "Свобода" звернулася до генерального прокурора України та прокурора міста Севастополя з вимогою негайно порушити кримінальну справу за фактом замаху на життя громадян України з боку військовослужбовців Чорноморського Флоту РФ із використанням вогнепальної зброї.

Про це повідомила прес-служба.

"Вимагаємо невідкладно вжити заходів щодо усунення небезпеки життю та здоров'ю громадян України - мешканців міста Севастополя - та притягнути до кримінальної відповідальності винних осіб", - йдеться в офіційній заяві Севастопольської "Свободи".

За їхньою 31 серпня 2009 року на громадському пляжі в бухті Козача (земля загального користування) громадян України, мешканців міста Севастополя, обстріляли з автоматичної вогнепальної зброї військовослужбовці Чорноморського Флоту Російської Федерації. Тобто, потерпіла знаходилася поза межами військового полігону.

За матеріалами інформагенцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.