Водій «Лексуса», що збив на смерть у Чернівцях жінку і трьох дітей, був мертвецьки п’яним

Автор/джерело -  © ZIK



Дата публiкацiї - 3.08.2009 16:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7703

За результатами експертизи у водія «LEXSUS RX 350», який 31 липня на пішохідному переході збив на смерть жінку і трьох дітей, вміст алкоголю в крові становив 3,72 проміле. Це відповідає важкому отруєнню етиловим спиртом з можливим смертельним наслідком.

Після скоєння ДТП чоловік не міг самостійно вийти з авто та взагалі розмовляти. Про це 1 серпня на прес-конференціїповідомив начальник УМВС у Чернівецькій області Георгій Проскурняк.

43-річний водій збив жінку та чотирьох дітей на пішохідному переході на вул.Винниченка. За словами очевидців, він навіть не гальмував. Тіла смертельно травмованих було відкинуто на 20–30 метрів від зебри. В результаті ДТП 13-річний хлопчик та 12-річна дівчинка померли в кареті швидкої медичної допомоги, ще двоє – 9-річний хлопчик та 39-річна жінка від отриманих травм померли в лікарні швидкої медичної допомоги.

За словами генерала Георгія Проскурняка, головною причиною аварії було значне перевищення швидкості.

Як розповідають очевидці, одразу після ДТП на місці події зібрався натовп мешканців прилеглих вулиць. Міліції довелося рятувати водія «Лексуса» від самосуду – люди почали трощити авто. На експертизу винуватця ДТП супроводжувало троє очевидців події – люди хотіли переконатися, що експертизу на вміст алкоголю таки проведуть.

Водія поміщено в ІТТ, автомобіль припарковано на штраф майданчик.

Георгій Проскурняк, спростував інформацію, що затриманий є працівником митниці. Хоча на знімках, зроблених на місці ДТП, чітко видно перепустку водія на пункт пропуску Рава-Руська і ще якусь перепустку, підписану начальником Львівського прикордонного загону.

За словами Георгія Проскурняка, водій – 1966 року народження, уродженець міста Кіцмань, нині мешкає у Чернівцях, зареєстрований як приватний підприємець. Автомобіль «Лексус» має номерний знак ВС 3000 ВЕ, зареєстрований в одному з райвідділів Львова. Затриманий не є власником машини, але записаний у документи як такий, що має право керувати. Наразі більше інформації про винуватця ДТП міліція не оприлюднює.

Георгій Проскурняк запевнив, що міліція зробить усе можливе, щоб винуватець не уникнув правосуддя. По даному факту слідчим управлінням УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України. Раніше затриманий вже притягувався до кримінальної відповідальності.

У ДТП загинули 39–річна жінка, її 13-річний син, 12-річна племінниця та 9-річний племінник. Сусіди загиблої кажуть,що жінка була вагітна.

Президент України висловив співчуття родинам загиблих у ДТП у Чернівцях

Президент України Віктор Ющенко у телефонній розмові з головою Чернівецької облдержадміністрації Володимиром Кулішом поцікавився деталями дорожньо–транспортної пригоди, яка сталася у Чернівцях 31 липня ввечері, і внаслідок якої загинуло четверо людей, серед них – троє дітей. Глава держави висловив співчуття родинам, які втратили близьких людей.

Біля місця страшної ДТП вже встановили «лежачих поліцейських»

З обох боків пішохідного переходу по вулиці Винниченка у Чернівцях, де 31 липня у ДТП загинули жінка та троє дітей, сьогодні, 3 серпня, міськШЕП встановив «лежачих поліцейських».Тут також відновлено знак обмеження швидкості 40 км/год, демонтований півроку тому.

Загальна ширина проїзної частини дороги у цьому місці – 14,7 м. Вона має по дві смуги у кожному напрямку.

Місце трагедії є точкою концентрації ДТП. З 2005 по 2009 рік тут трапилося 19 ДТП, у яких тілесні ушкодження отримали 20 осіб. Однак випадків загибелі людей досі не було.

У зв’язку з концентрацією ДТП тут було встановлено знак обмеження швидкості до 40 км/год, але півроку тому його демонтували.

Місцеві мешканці заявляють, що неодноразово зверталися з проханнями відновити знак та облаштувати у цьому місці «лежачих поліцейських».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.