Над Львовом пронісся страшний буревій

Автор/джерело -  © ZIK



Дата публiкацiї - 3.08.2009 16:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7704

Близько другої години дня у Львові розігралася страшна негода. Місто накрив своєю хвилею буревій. Про це повідомляють очевидці стихії.

Шквальний вітер, гроза, град застали людей зненацька.

На перший погляд, силу буревію можна порівняти з негодою, яку зазнало місто 26 червня 2008 року.

Зокрема, у центрі міста на деяких вулицях стоїть понад 20 см води. Це не дає можливості ні транспорту нормально рухатися, ні людям нормально ходити. Вода просто не встигає стікати в каналізацію.

За попередніми даними, у багатьох районах Львова немає електроенергії - про це стало відомо з телефонних дзвінків читачів ЗІКу.

На пр. Свободи у Львові негода повалила велику кількість дерев. Навіть впав ліхтар, що біля економічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка. Обірвані електричні дроти. Зараз навпроти економічного факультету перекрито рух транспорту. Уже є перші рятувальники.

Як повідомила прес-служба Львівської міськради, у місті через стихію тимчасово зупинено рух громадського транспорту. Зокрема, через знеструмлення ліній живлення електротранспорту тимчасово припинено рух трамваїв. Рух тролейбусів поступово відновлюється, зокрема, маршрут №5 і № 3 вже курсує за маршрутом.

Аварійні служби ЛКП «Львівелектротранс» працюють на вул. Шевченка, Ангеловича, Промисловій, Каховського-Некрасова. На вул. Антоновича стався обрив кабельної мережі, на місці працюють аварійні служби.

У Львові госпіталізовано 5 людей, які постраждали від буревію

На цей час бригада Львівської швидкої допомоги отримала 7 викликів від людей, що потерпіли від буревію, який пронісся містом. П’ятеро з них госпіталізували, двоє – відмовилися від допомоги. Про це у коментарі ЗІКу повідомила сьогодні, 3 серпня, головний лікар Львівської комунальної станції швидкої допомоги Наталія Поважук.

«Потерпілі середньої та легкої ступені важкості, загиблих нема», – додала вона.

В основному люди, за словами лікаря, постраждали від падаючих дерев та предметів, комусь притиснуло кінцівку тощо.

Під час буревію каретам швидкої допомоги було надзвичайно важко пересуватися, адже, окрім води, яка стояла на дорогах, по місту ще й утворилися величезні корки. Зараз ситуація, за словами Поважук, значно покращилася.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.