Феномен влади Льоні Космоса: кияни платять, а їхні гроші десь зникають

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 4.08.2009 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7712

Заборгованість за надані послуги перед ВАТ “АК “Київводоканал” досягла 410 млн грн.

Про це повідомив сьогодні перший заступник гендиректора підприємства Віталій Найдюк.

За його словами, така ситуація пов'язана з неналежним виконанням своїх зобов'язань районними житлово-комунальними підприємствами столиці – незважаючи на справні платежі з боку населення.

Як пояснив Найдюк, РДА за рішенням райрад створюють нові житлово-комунальні підприємства, на які переводиться житловий фонд. "При цьому існуюча заборгованість перед "Київводоканалом" залишається на старих підприємствах, у яких нічого не залишається", - сказав Найдюк.

За його словами, від сплати боргів ухиляються КП "Управління житлового господарства" Оболонського і Святошинського районів, а також КП "Поділ-житло".

При цьому він підкреслив, що це суперечить рішенню Київради, згідно з яким у разі реорганізації районного житлово-комунального господарства існуюча заборгованість має передаватися на нові підприємства.

"У зв'язку з цим ми звернулися до прокуратури та КРУ, а також наполягаємо на укладенні трибічних договорів між "Київводоканалом", районними житлово-комунальними підприємствами й інформаційно-обчислювальним центром, що дозволить забезпечити прозорість розрахунків. Ми домагатимемося розгляду цього питання в комісіях Київради і на колегії КГГА", - заявив Найдюк.

Він також повідомив, що "Київводоканал" не відключатиме населення від водопостачанні у зв'язку з ситуацією, що склалася. "Згідно із законом ми не маємо права відключати житловий фонд. Юридично ми зможемо це зробити тільки коли у нас не вистачить оборотних коштів на закупівлю реагентів - тому що згідно із законом ми не маємо права постачати воду неналежної якості", - пояснив Найдюк.

Він уточнив, що з вищезгаданої суми заборгованості перед "Київводоканалом" 328 млн грн підтверджено рішеннями судів. "Решта суми боргу зараз знаходиться на розглядах у судах", - сказав перший заступник гендиректора "Київводоканалу".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.