“Свобода” вже звернулася до ГПУ із заявою на московського попа

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.08.2009 19:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7716

ВО “Свобода” зажадала від ГПУ порушити кримінальну справу проти громадянина РФ Владіміра Гундяєва (Кирила) за розпалювання міжнаціональної, релігійної ворожнечі.

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" направило до Генеральної прокуратури заяву про порушення кримінальної справи проти громадянина Російської Федерації Владіміра Ґундяєва ("патріарха Кіріла"), 1946 р.н., за дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі і ненависті в Україні та образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями (ст. 161 Кримінального кодексу України).

Про це повідомила прес-служба.

“Напередодні приїзду громадянина РФ Ґундяєва в Україну представники українських Церков та влади висловлювали сподівання, що зазначений візит не буде використаний для політичних цілей та не супроводжуватиметься нагнітанням релігійного протистояння”. мовиться у заяві.

“Усі запевнення представників московського патріархату, у тому числі громадянина РФ Ґундяєва ("патріарха Кіріла"), про те, що цей візит "не політичний, а пастирський", а сам громадянин РФ Ґундяєв приїхав в Україну "просто помолитися", були звичайною димовою завісою.

Насправді, громадянин РФ Ґундяєв більшу частину свого візиту присвятив політичним справам і поводив себе не як духовна особа, а як спецкомісар Кремля. Навіть графік та маршрут громадянина РФ Ґундяєва свідчить про завідомо провокаційний характер його візиту.” - переконані свободівці.

У заяві наголошується, що у своїх "проповідях" громадянин РФ Ґундяєв брутально ображав релігійні почуття десятків мільйонів українських православних, які не є парафіянами московської церкви, та грозив усякими карами українській владі та громадянам за так званий "розкол".

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" вважає, що громадянина РФ Владіміра Ґундяєва ("патріарха Кіріла") необхідно депортувати з території Української держави, і в майбутньому йому має бути заборонений в’їзд в Україну.

Нагадуємо, що ВО "Свобода" послідовно виступає за зміну статусу так званої Української православної церкви (московського патріархату) на закордонний та перейменування її у "Російську православну церкву в Україні". Це унеможливить у подальшому подібні провокації з боку РПЦ та стане рішучим кроком до створення Єдиної Помісної Православної Церкви з центром у Києві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.