Донецькі міліцаї незаконно затримали й побили неповнолітніх

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 4.08.2009 19:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7717

Міліціонери скоїли злочин захищаючи спокій корумпованого князька-прокурора.

У Донецьку, в одному з районних відділень міліції правоохоронці побили 18-річного Степана Головка, затриманого за розклеювання листівок, його неповнолітніх товаришів незаконно допитували у неіснуючій кримінальній справі.

Як повідомив сам Головко, близько 5 годин ранку 3 серпня його, а також 18-річного Олександра Шрамка і 16-річну Надію Михайловську, під час розклеювання листівок біля будівлі обласної прокуратури затримав та супроводив до РВВС наряд міліції. Всі підлітки є членами Донецької обласної організації Спілки української молоді.

У листівках, які розклеювали, закликають прокурора одного з районів міста Донецька до відповіді за те, що він має цілий парк машин, будинки та інші матеріальні блага, невідповідні до його зарплати. Також на листівці розміщено фотографію прокурора, передруковану з інтернету.

Як повідомили затримані, у міліції у них відібрали мобільні телефони, особисті речі, не оформляючи протоколів вилучення. Потім, без оформлення адміністративного протоколу про затримання, до 11:30 проводили допити, очні ставки один з одним, розпитуючи про те, хто був ініціатором розклеювання листівок і звідки вони взялись.

Головко повідомив, що його "завели в окрему кімнату в райвідділі міліції, заламали за спину руки і надягли наручники, а потім шість співробітників міліції по черзі стали наносити удари долонями по обличчю і кулаками по голові ". Хлопець показав краплі крові на джинсах та червоні сліди на зап'ястках.

За словами затриманих, після цього всіх трьох молодих людей в міліцейській машині відвезли в прокуратуру, де продовжували допитувати.

Під час розглядів стало погано 16-річній Михайловській, і їй прямо в прокуратуру були змушені викликати бригаду швидкої допомоги. Як повідомив лікар, який прибув, "дівчинці стало погано в результаті нервового зриву".

Заступник прокурора міста Олег Сюсайло пояснив, що молоді люди самі, "добровільно, своїм ходом приїхали під будівлю прокуратури, щоб дати свідчення" по одній з кримінальних справ.

Тільки близько 17:00 Головку, Шрамку і Михайловській видали на руки повістки про те, що вони з 14:00 до 17:00 знаходилися в прокуратурі по причині того, що їх викликали "для допиту в якості свідка по кримінальній справі № 26-26887". Також порушникам виписали квитанції на сплату штрафів у розмірі 51 грн. за розклеювання листівок у недозволеному місці та відпустили.

У прокуратурі Головко написав заяву про те, що в РВВС його побили міліціонери. Згідно із законом, слідчий прокуратури Харченко видав йому направлення на судово-медичний огляд на наявність тілесних ушкоджень і ступінь їх тяжкості.

Близько 18:00 затримані вийшли з приміщення прокуратури і самостійно поїхали за своїми речами в райвідділ міліції, а потім у відділення судмедекспертизи лікарні ім. Калініна, де Головко пройшов медичний огляд.

Повертаючи речі затриманим, начальник РВВС визнав протиправність дій своїх підлеглих, порушення ними процесуальних норм і пообіцяв розібратися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.