Війна у Грузії. Між Києвом і Москвою - традиційна дипломатична перестрілка

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.08.2009 15:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7728

У МЗС заявляють про безпідставність звинувачень з боку Росії щодо поставок української зброї в Грузію.

Так в.о. першого заступника міністра Юрій Костенко прокоментував обвинувачення свого російського колеги, передає прес-служба міністерства.

"Українська сторона, як в рамках відповідних міжнародних організацій, так і в ході двостороннього діалогу з російською стороною вже неодноразово довела безпідставність подібних звинувачень", - наголосив він і додав, що заяви "викликали нерозуміння".

"Стосовно твердження про те, що Україна є найбільш активним постачальником зброї до Грузії, то це також не відповідає дійсності. Щоб переконатись в цьому варто лише подивитись дані ООН, доступ до яких є вільним на офіційному сайті цієї Організації", - підкреслив Костенко.

За його словами, Україна керується відповідними резолюціями Ради Безпеки ООН у галузі торгівлі озброєннями, а також суворо дотримується правил, встановлених міжнародними режимами експортного контролю.

"Це повною мірою стосується і ВТС з Грузією", - сказав він.

"Військово-технічне співробітництво України з іноземними державами не спрямоване проти будь-якої третьої сторони, в тому числі і Російської Федерації", - додав Костенко.

Натомість, у Кремлі - своя правда, витягнута із нафталінової шухлядки.

У російському МЗС сподіваються, що Україна не буде грати в небезпечні ігри з поставками озброєнь Грузії.

Про це заявив статс-секретар – заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін.

"Звичайно, ми сподіваємося на те, що Україна, як близька нам держава, не буде грати в настільки небезпечні ігри, створюючи нові проблеми в і без того досить проблемних відносинах нинішнього етапу", - сказав Карасін.

При цьому, за його словами, у російської сторони є перевірена інформація щодо того, що Україна поставляла озброєння напередодні "п'ятиденної війни" на Південний Кавказ в серпні минулого року.

"Ця інформація частково була підтверджена й українськими парламентаріями, які самі розслідували цей сюжет", - підкреслив Карасін.

"Ми уважно будемо стежити за розвитком, і знаходимося в постійному контакті з українськими офіційними представниками, порушували це питання перед ними, одержували відповідні роз'яснення. Вони у більшій частині нас не задовольняють, але обговорення цієї теми з нашими колегами з України продовжується", - зазначив дипломат.

Від “Аратти”: у минулому році, прикриваючи пряму агресію проти суверенної держави Грузія, кремлівські очільники множили легенди не тільки про легендарну українську зброю, а й про українських зенітників, які влучно збивали їхні літаки.

Щоправда, без жодних доказів. Проте згодом, виявилося, що російські літаки збивали не українці, а самі російські військові. Мабуть з переляку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.