Росія встановить рекордне мито за нафту

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 28.08.2006 17:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=774

Експортне мито на нафту з 1 жовтня може встановити новий рекорд і скласти 239 доларів за тонну, повідомив замначальника відділу митних платежів Мінфіну РФ Олександр Сакович.

Мито на експорт російської нафти з 1 жовтня встановить новий рекорд - 239 доларів за тонну

З 1 серпня в Росії діє мито на нафту у розмірі 216,4 долара за тонну, повідомляє NEWSru.com.

За словами Саковича, за період моніторингу з 1 липня по 28 серпня середня ціна нафти марки Urals склала близько 69,3 долара за баррель. Виходячи з цієї ціни експортне мито склало б 239,5 долара за тонну.

"Враховуючи тенденцію останніх днів, коли Urals торгувалася близько 67 доларів за баррель, експортне мито на нафту, швидше за все, складе близько 238-239 доларів за тонну", - відзначив представник Мінфіну.

Коментуючи встановлення нового рекорд високого рівня мита з 1 жовтня, він відзначив, що це вже десятий рекорд за останні два роки. Проте, за словами Саковича, постійне відставання експортних мит від реальної ціни нафти на світових ринках дозволяє нафтовикам платити менше, ніж це повинно бути насправді.

Сакович пояснив, що нафтові компанії одержують додаткові 30-40 доларів прибутку з кожної тонни нафти за рахунок того, що різниця між ціною нафти за період моніторингу і ціною нафти, яка була при набутті чинності нової ставки мита, в середньому складає не меншого 5 доларів, передає "Інтерфакс".

Мито на експорт нафти і нафтопродуктів з РФ переглядається урядом раз на два місяці по формулі на підставі двомісячного моніторингу ціни на російську нафту марки Urals на світових ринках. Проте, за оцінками експертів, при ціні нафти більше ніж 25 доларів, податкове вилучення з надприбутка - з урахуванням мита, ПДКК (податку на добування корисних копалин), податку на прибуток - складає близько 90%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.